Categorieën
MMA nieuws UFC

Alistair Overeem daagt Francis Ngannou uit

Alistair Overeem beleeft de meest succesvolle periode van zijn carriere, en dat op “latere” leeftijd. Ja, hij verloor zijn titelgevecht in september 2016 van Stipe Miocic, maar hij was er VERREKTE dichtbij en het had een haar gescheeld of “The Reem” was nu de champ.

Daartussen en daarna heeft hij bij elkaar 6 partijen overtuigend gewonnen, een streak die zeker in de heavyweight divisie indrukwekkend is. Maar daar heeft Francis Ngannou maling aan: die vindt dat niet Alistair maar HIJ de title shot tegen Stipe verdient. “The Predator” is in inderdaad lekker bezig in de UFC heavyweight divisie – maar heeft tegelijkertijd naast Andrei Arlovski afgelopen januari nog niemand van naam verslagen.

Dat wil niet per sé zeggen dat hij dan geen title shot verdient, maar Alistair denkt er in elk geval het zijne van. Die gedachten illustreert hij met een schitterend plaatje:

Alistair-Overeem-Francis-Ngannou
Overeem als graphic designer

“Voorkruipen” dus in goed Nederlands en dat pikt Alistair niet. Persoonlijk zie ik Alistair liever meteen weer tegen Stipe gaan: momentum in de heavyweight is moeilijk op te bouwen, zeker tegen slopers als Ngannou. Daarnaast heeft Ngannou alles te winnen als up-and-comer en moet Overeem wat mij betreft “straight to the title”.

Maar: als match-up op zichzelf is dit natuurlijk spektakel gegarandeerd.

Next move: Ngannou….

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.