Categorieën
MMA nieuws

Anderson wint weer

Afgelopen zaterdag. UFC 153 in Rio de Janeiro. Anderson Silva vs Stephan Bonnar was  het hoofdaffiche; weinigen dichtten Bonnar een echte kans toe.

Silva is de beste
En gisterenavond bleek maar weer eens waarom. Silva was ongenaakbaar in zijn partij tegen de zichtbaar grotere en zwaardere Bonnar. Bonnar leek echter geen krachtsvoordeel te hebben (of in ieder geval niet te benutten). Bonnar begon in een hoog tempo en wilde Silva tegen de kooi vastzetten en er een (in zijn eigen woorden) ‘lelijk’ gevecht van maken. Aanvankelijk leek dit even te lukken; Bonnar drukte Silva goed tegen de kooi en was in staat om een paar korte stoten, knieeen tegen het been en ellebogen uit te delen. Silva leek daar echter geen last van te hebben, integendeel. Hij leek het zelfs leuk te vinden en rustte even met zijn rug tegen de kooi. Wat volgde was weer een redelijk bizar Silva-moment; hij nodigde Bonnar uit om uit te halen met zijn handen omlaag. Bonnar slaagde daar maar deels in; hij raakte Silva wel een paar keer maar Silva leek er totaal geen last van te hebben.
Zoals je zou verwachten leek Bonnar daarna enigszins ontmoedigde maar toch ging hij dapper door. Na een trip takedown van Silva struikelde Bonnar echter en probeerde hij achteruit naar de andere kant van de octagon te lopen. Dit mocht echter niet baten; met een schitterende knie tegen de solar plexus maakte Silva, gevolgd door een aantal stoten op de grond, een einde aan dit gevecht.

Deze keer klopte onze preview dus aardig ; Silva door TKO in 4:40 van de eerste ronde.

Overige resultaten main card
Antonio Rodrigo Nogueira submission over Dave Herman, 4:31 in ronde 2
Glover Teixeira Doctor Stoppage over  Fabio Maldonado, tussen ronde 2 en 3
Jon Fitch UD over Erick Silva
Phil Davis submission over Wagner Prado, 4:29 in ronde 2
Demiam Maia submission over Rick Story, 2:30 in ronde 1

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.