Categorieën
MMA nieuws

Bellator 198: uitslagen & resultaten

Afgelopen weekend vond Bellator 198 plaats. Op deze card een aantal goede prospects als Neiman Gracie, Dillon Danis, Emmanuel Sanchez en Rafael Lovato Jr. En hoewel zij allen figureerden in gevechten die prima de moeite waard waren, ging het maar om 1 persoon: Fedor Emelianenko. Hij is weer terug na een eerdere TKO-loss tegen Matt Mitrione, dit keer in het Bellator Heavyweight toernooi. Tegenstander was niemand dan mede-oudgediende Frank Mir. Ondanks dat Mir – Fedor zo’n 14 jaar te laat kwam in de ogen van velen, bracht de match-up toch de nodige intrige met zich mee. De inzet: een plek in de halve finale van het toernooi. De tegenstander voor de winnaar was ook al bekend: Chael Sonnen.

Vraagtekens

Dat was echter niet het belangrijkste. De hoofdvraag omdat Bellator 198 was voor velen, zo niet iedereen: kan Fedor het nog wel ? Over het algemeen wordt hij beschouwd als de beste heavyweight aller tijden, maar de sleet is er wel degelijk op gekomen en zijn laatste optredens waren nou niet bepaald klinkende successen. Hij overleefde ternauwernood tegen Fabio Maldonado en hij verloor op TKO binnen 1 minuut van Matt Mitrione. Daarvoor won hij van onderen Jaideep Singh. Toch niet echt de standaarden waar de we “GOAT” tegen afzetten. Hoe het ook zij, dit was de situatie voor Fedor.

Vooralsnog heeft hij een deel van de vraagtekens kunnen beantwoorden. Hij won van Frank Mir – dat is geen sinecure op zich – maar daar zitten wel een aantal randjes aan. Zo heeft Mir al meer dan 2 jaar niet gevochten en is hij met 39 jaar en vele kilometers op de teller ook niet meer de jongste en snelste. Daarnaast maakte Frank de twijfelachtige beslissing om klappen uit te wisselen met Fedor terwijl zijn kansen veel groter zijn op de grond – grote fout en één waar Frank na 43 seconden in de eerste ronde achter was.

Is Fedor terug?!

De andere zijde van die medaille is dat Fedor ook relatief oud is in de sport – ouder dan 40 – en ook de nodige slijtage heeft ervaren over de jaren heen. De win is dus welkom en zeker niet iets om terzijde te schuiven, maar het betekent allerminst dat Fedor “terug” is. De oude is hij niet meer, dat was tijdens Bellator 198 duidelijk te zien aan het feit dat hij heeft ingeboet op snelheid, explosiviteit en stevigheid van zijn kin. Hij heeft echter nog steeds meer dan genoeg power in zijn handen en vecht IQ heeft hij nog steeds; hij maakte zichzelf vrij van de cage met een sneaky heupworp vóórdat de KO kwam.

Een ongeslagen run van 10 jaar zal hij nooit meer maken; laten we in elk geval hopen dat hij het Bellator heavyweight toernooi in elk geval van de nodige spanning en spektakel kan voorzien. Dáár is Fedor afgelopen weekend in elk geval met glans in geslaagd.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.