Conor McGregor – Nate Diaz 3 zo goed als zeker

De MMA wereld staat weer eens op zijn kop. Gökhan Saki heeft afgelopen vrijdag zijn debuut gemaakt, Jon Jones is weer eens betrapt op steroiden en is dus zijn titel wederom kwijt aan Daniel Cormier. Je zou bijna vergeten dat nog niet zo heel lang geleden Conor McGregor tegenover Floyd Mayweather stond in de boksring.

Daarover gesproken trouwens – wat zou Conor McGregor gaan doen de rest van het jaar? Zijn geld tellen? Of toch weer knokken. Alle betrokken partijen deden hier nogal vaag over. Tot nu naar het schijnt.

Rubber match in the making

Er zou zelfs een datum en evenement bekend zijn, zo berichten Ierse media. Conor McGregor gaat namelijk zijn lightweight belt verdedigen tegen Nate Diaz, op 30 december aanstaande op de UFC 219 card. Dat lees je goed; vóór het einde van het jaar dus! Mooi, want velen twijfelden uberhaupt of Conor ooit nog terug zou komen in de vechtsport uberhaupt.

Wel volgens Conor’s regels

Maar er zitten wel wat regels aan vast. Zo gaat het een lightweight gevecht zijn en geen welterweight fight zoals de vorige twee partijen. Conor zijn redenering is simpel: hij is twee keer “omhoog gegaan”, nu moet Nate omlaag komen in gewicht. Da’s logisch, zou Johan Cruijff zeggen en niet geheel onterecht.

30 december dus! Het moet nog bevestigd worden, maar het kan geen kwaad om het alvast met potlood in je agenda te zetten. Saillant detail: als het doorgaat is het de eerste keer dat McGregor één van zijn belts verdedigt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.