Categorieën
MMA nieuws UFC

Fabricio Werdum HW champ!

And the new…Dat hoorden we gisteren aan het eind van het heavyweight gevecht tussen Cain Velasquez en Fabricio Werdum. Normaal gesproken kun je de uitslagen van een event prima ergens anders lezen, maar bij deze monumentale prestatie moeten we toch even stilstaan. Fabricio Werdum heeft zijn waarde bewezen in een gevecht tegen één van de beste heavyweights aller tijden, Cain Velasquez.

Velasquez leek voor het eerst in zijn carriere last te hebben van te weinig “gas in the tank”. De hoogte waarop de mannen vochten zal hiermee te maken hebben, maar zeker ook het feit dat Cain er al bijna 2 jaar uit heeft gelegen. Dat is een eeuwigheid in de topsport en zeker als de sport van je keuze er één is waarbij mannen van 100+ kilo je op je gezicht slaan.

In de eerste ronde leek daar nog geen sprake van. Cain was scherp en zoals gewoonlijk extreem actief. Vai Cavalho kreeg geen kans en leek juist de eerdere van de twee die zou bezwijken als gevolg van een lege gas tank.

In de tweede ronde nam hij het echter over en hoewel Cain er nooit compleet uit lag, was Werdum vanaf toen de bovenliggende partij. Tussen de tweede en derde ronde sommeerde de corner van Velasquez “take him down” en dat deed Cain dan ook. Werdum snaaide echter in no time een guillotine choke om de nek van Cain en daarmee was het gedaan.

Werdum dus! De nieuwe heavyweight champ. Een zeer indrukwekkende prestatie van iemand die voorheen alleen bekend was als sparringpartner van Mirko Cro Cop Filipovic. Fedor, Nogueira en nu Cain: who’s next?

JDS: waar hang je uit?

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.