Categorieën
MMA nieuws UFC

Georges St-Pierre dichtbij UFC terugkeer | BREAKING

GSP komt nu dan toch echt terug naar de UFC, zo lijkt het. Georges St-Pierre is naar verluidt dichtbij een akkoord met de grootste MMA organisatie, waar hij jaren voor uit is gekomen en aan de top heeft gestaan. Hiermee lijkt een einde te komen aan zijn – dus tijdelijke – pensioen van een aantal jaar.

Details – waaronder gewichtsklasse – zijn nog niet bekend, maar naar verluidt heeft GSP wel interesse in een gevecht met huidige middleweight king Michael Bisping. Een superfight met Anderson Silva is hiermee mogelijk ook weer een optie.

Bisping zegt over de mogelijke superfight:

The deal is almost done and he wants to fight me.

Dat klinkt dus al als serieuze taal. Maar een UFC deal is niet rond als de chief, Dana White, het niet zelf zegt. Gelukkig doet hij ook een duit in het zakje:

Me and GSP got everything straight between us.

Dit komt de UFC natuurlijk bijzonder goed uit. Paradepaardje Ronda Rousey is – in de MMA wereld althans – gereduceerd tot niets, Brock Lesnar gaat weer met pensioen en Conor McGregor gaat door naar “bigger and better things” zo lijkt het (boksen tegen Floyd Mayweather bijvoorbeeld!). Een cash cow en “needle mover” kan de UFC dus wel gebruiken.

GSP is back dus, zo lijkt het. Het is niet makkelijk geweest, met Dana White die onder andere onlangs nog aangaf dat GSP “done” was en de deal er niet zou komen. Georges zelf was tegelijkertijd pissed om dopinggedoe en wat niet al. Afgelopen oktober vond GSP dan ook dat hij een “free agent” was, maar uiteindelijk is er door beide partijen toch genoeg water bij de wijn gedaan.

De riddum returns naar de octagon dus! Wanneer, hoe, en wat is nog niet duidelijk.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.