Categorieën
Kickboksen

Glory 45 uitslagen

Op 30 september vond in Amsterdam Glory 45 plaats. Het was de derde keer dat Glory Nederland aandoet na eerdere evenementen in Amsterdam en Den Bosch. Op de Glory 45 card kwam onder anderen Robin van Roosmalen zijn titel verdedigen. Nieky Holzken kwam niet in actie door een scheenblessure die hij in de voorbereiding opliep.

Hieronder vind je de volledige resultaten van Glory 45 inclusief een uitgebreid verslag van de belangrijkste partijen.

Robin van Roosmalen behoudt titel

Robin van Roosmalen heeft in een boeiende partije tegen Serhiy Adamchuk zijn titel behouden. Behoudens een moment in de laatste ronde kwam de belt van “Pokerface” nooit in gevaar.

Zoals zo vaak drukte Robin zijn tegenstander vanaf moment één in zijn achteruit. Adamchuk weet dat natuurlijk net zo goed en paste zijn strategie daarop aan. Met beweeglijkheid en goede head movement zorgde hij ervoor dat hij niet finaal de ring uit werd geslagen.

Enig offensief verweer had Serhiy evenwel niet. Zijn strategie leek met name gestoeld op het frustreren van Van Roosmalen met veel clinchwerk, iets waar Adamchuk (onterecht in mijn optiek) niet voor werd gestraft door de ref. Robin kon ondanks deze tactiek de ruimtes klein houden en scoorde met trap- en stootcombinaties.

Adamchuck wist dat hij in de laatste rondes gas moest geven. Dat deed hij in de vierde en vijfde rondes weliswaar – onder andere met een “Rolling Thunder” kick die Van Roosmalen even in de problemen bracht – maar al snel zakte hij terug in zijn tactiek van rustig proberen te scoren en achterover te vechten.

Glory_45_uitslagen
Robin van Roosmalen behoudt met uiteindelijk enig gemak zijn titel

Dat bood geen soelaas: Robin van Roosmalen behoudt terecht zijn Glory titel in het vedergewicht!

Michael Duut oppermachtig in light heavyweight toernooi

Michael Duut had de avond van zijn leven wellicht.

Als absolute winnaar van het light heavyweight toernooi heeft hij bij elkaar nog geen minuut in de ring gestaan. Met een bepaalde mate van aggressie maar met name goed counterwerk sloeg hij eerst de kleinere Dragos Zubco KO na de tweede slagenwisseling. Zubco overstrekte zich op een linkerstoot en Duut kwam erover met de linkerhoek: het licht ging direct uit bij de Italiaan.

Vervolgens Manny Mancha. Die werd werkelijk en letterlijk de ring door geslagen en getrapt door supertalent Imad Hadar, maar bleef wonderwel staan. Door een gebroken hand van Hadar mocht Mancha wonder boven wonder ook nog dóór naar de finale.

Helaas voor hem duurde dat nog geen minuut want Duut sloeg hem er met dezelfde counter left hook uit.

Duut als winnaar dus! Ondertussen heeft hij een aardig resumé opgebouwd bij Glory en zal hij nu in de title picture terecht gaan komen.

Hesdy Gerges moet snel kapituleren

Hesdy Gerges gaf vooraf aan dat hij beducht was op de harde en hoge trappen van de reus Mladen Brestovac. Helaas kreeg hij net niet snel genoeg zijn arm omhoog toen Brestovac in de eerste minuut counterde op een lage trap van Gerges. De partij was nog niet eens begonnen en Gerges was niet bij machte om weer op te staan van deze left high kick, die uit het niets leek te komen. Mirko Cro Cop himself had het niet beter gekund.

Helaas voor Gerges en het Amsterdamse publiek dus een korte partij voor de Egyptische Nederlander.

Volledige Glory 45 resultaten

GLORY Featherweight Championship: (c.) Robin van Roosmalen def. Serhiy Adamchuk via unanimous decision (48-47, 48-47, 48-47, 49-46, 49-46)
GLORY Light Heavyweight Contender Tournament Final: Michael Duut def. Manny Mancha via KO (Rd. 1, 0:12)
Heavyweight: Mladen Brestovac def. Hesdy Gerges via KO (Rd. 1, 0:37)
GLORY Light Heavyweight Contender Tournament Semifinal: Manny Mancha def. Imad Hadar via TKO (injury) (Rd. 2, 1:22)
GLORY Light Heavyweight Contender Tournament Semifinal: Michael Duut def. Dragos Zubco via KO (Rd. 1, 0:36)

Photo Credit: GLORY Kickboxing

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.