Glory 51 resultaten

Glory_51_uitslagen

Mocht je het gemist hebben, gisteren vond de terugkeer van Badr Hari in de kickboksring plaats. Dat gebeurde in Ahoy Rotterdam op de Glory 51 card. Er waren natuurlijk ook een hoop andere partijen; hieronder vind je alle uitslagen van Glory 51.

Badr wint, maar met ring rust

Badr gaf het zelf al naderhand aan; hij had een beetje ring rust en moest wennen. Dat was duidelijk te zien tegen Hesdy Gerges, die overigens een erg goede partij vocht en precies deed wat hij moest doen.

Badr ging furieus van start maar Hesdy bleef goed staande. Hari mikte vaak op het lichaam van de Egyptische gigant, maar deze liet zich niet verleiden om zijn handen omlaag te brengen en hield zijn dekking strak. Hij deelde zelf ook zijn stoten uit, gecombineerd met low kicks en dit had effect: aan het einde van de eerste ronde waren Hari zijn benen zelfs even van rubber.

Dat hield Hesdy echter niet lang vol. Beide heren werden moe en vanaf het midden van de tweede ronde ongeveer nam Badr het over. Hij vocht wat minder energiek dan normaal en nam de tijd; dat betaalde zich in combinatie met zijn lichtere fysiek uiteindelijk uit.

De decision win is voor Badr – hoewel niet super indrukwekkend – en de weg is vrij voor een rematch met rivaal Rico Verhoeven.

Volledige uitslagen en resultaten Glory 51

GLORY 51 Rotterdam
Heavyweight Badr Hari def. Hesdy Gerges via unanimous decision (29-28, 30-27 x4)
Heavyweight Tomas Mozny def. Daniel Skvor via unanimous decision (29-28 x2, 30-27 x3)
Welterweight Eyevan Danenberg def. Thongchai Sitsongpeenong via unanimous decision (29-28, 30-27 x4)
Welterweight Eyevan Danenberg def. Jimmy Vienot via split decision (30-27 x2, 28-29 x2, 29-28)
Welterweight Thongchai Sitsongpeenong def. Alan Scheinson via split decision (29-28 x2, 28-29 x2, 29-28)

GLORY 51 Super Fight Series
Welterweight Alim Nabiyev def. Cedric Doumbee via split decision (28-29, 29-28 x4)
Welterweight Mohammed Jaraya def. Miles Simson via unanimous decision (29-28 x3, 30-27 x2)
Lightweight Tyjani Beztati def. Anil Cabri via first-round TKO (R1, 2:17, right head kick)
Featherweight Massaro Glunder def. Victor Pinto via unanimous decison (29-28 x5)
Middleweight Kevin van Heeckeren def. Bas van der Kroon via first-round KO (R1, 2:48, punches)

Glory 51: Badr Hari vs Hesdy Gerges | waar te kijken en hoe te zien

Glory 51 Badr Hari Hesdy Gerges

Vanavond vindt Glory 51 in Rotterdam plaats. Dat is een interessante kickboks-card op zich maar de hoofdattractie is natuurlijk zonder twijfel Badr Hari tegen Hesdy Gerges. De bad blood is aanwezig tussen deze twee heren gezien hun eerdere partij jaren geleden: Hari werd gediskwalificeerd wegens natrappen op de grond.

Sowieso is het de terugkeer van Hari na lange tijd van inactiviteit; gaat hij nog van het niveau van weleer zijn? Sowieso is hij een stuk lichter (100 kilo ongeveer) dan voor zijn partij tegen Rico Verhoeven (115 kilo). Of dat een goed teken is voor Hari gaan we vanavond zien.

Waar dan? Op het Ziggo Sport Kanaal.

Hoe laat? Om 21.00 begint de card, waarbij het gevecht van Badr Hari tegen Hesdy Gerges waarschijnlijk rond 23.00 zal beginnen.

Hesdy Gerges eerste tegenstander Badr Hari bij comeback

badr_Hari_hesdy_gerges_glory

Badr Hari komt terug naar de kickboksring, dat is ondertussen bekend. Dat dat in maart zou gaan plaatsvinden onder de Glory-vlag eveneens. De tegenstander is nu ook al enige tijd bekend: Hesdy Gerges gaat Badr in de Glory-ring verwelkomen.

Dus niet eerst tegen Rico Verhoeven: dat komt later hoogstwaarschijnlijk, mede afhankelijk van hoe Badr het er vanaf gaat brengen tegen Hesdy. Hesdy en Badr hebben al geschiedenis: in 2010 won Gerges op diskwalificatie van Badr: Hari gaf Gerges een trap vol in het gezicht nadat deze laatste was gestruikeld.

Bad blood dus. Zet maar vast in je agenda: 3 maar 2018, Badr tegen Gerges in de Glory-ring.

Badr Hari is BACK

Bad_Hari_Keert_terug_kickboksen

Wat een kickboksweekend. Rico wint op spectaculaire wijze van Jamal ben Saddik en verdedigt zijn titel. Alsof dat niet genoeg is werd er nog iets groots aangekondigd: Badr Hari keert terug de kickboksring in.

Na zijn partij in december 2016 tegen Rico Verhoeven – die Hari zijn kant op leek te gaan – was het stil rondom Badr. Hij moest nog enkele maanden uitzitten van een opgelegde gevangenisstraf en dus kwam hij weinig toe aan kickboksen.

Badr_Hari_Rico_Verhoeven
Het was stil rondom Hari na zijn partij tegen Rico

Dat is nu anders: tijdens Glory 49 werd namelijk aangekondigd dat Badr Hari terugkeert in het kickboksen! Bari liet het volgende optekenen:

“In het belang van de sport en het publiek keren we weer terug”

Waarvan akte! Een datum hebben we ook: 3 maart. De tegenstander is nog nader te bepalen maar het moet gek lopen wil het niet Rico Verhoeven himself zijn – die daagde Hari gisteren na zijn overwinning op Ben Saddik al uit.

Badr heeft in elk geval een contract voor meerdere gevechten bij Glory getekend, dus het lijkt er op dat hij er weer in zit voor de “long run”.

Positieve ontwikkeling voor de kickbokssport, die wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken.

Glory 49: Rico wint

Glory_49_Rico_Jamal

Gisteren vond in Ahoy Rotterdam Glory 49: Redemption plaats. Verschillende spectaculaire gevechten stonden op de card, maar het ging natuurlijk om Rico Verhoeven tegen Jamal ben Saddik. Lees verder!

Rico overkomt tegenslag, wint alsnog

Rico Verhoeven moest zijn meerdere erkennen in Jamal ben Saddik toen beide heren tegenover elkaar stonden in 2011. Rico liep tegen een stoot van de Belgisch – Marokkaanse reus op en zakte in elkaar. Ondertussen is Jamal op grotendeels dezelfde voet verder gegaan en Rico heeft de Glory wereldtitel in zijn bezit. Dat ze elkaar gingen tegen komen op een later moment leek dan ook onvermijdelijk.

Dat werd gisteren bewaarheid. Na wat gescheld en gespuug in de aanloop naar de partij, stonden beide zwaargewichten tegenover elkaar in de Glory ring. Dat er emotie mee gemoeid was werd vrij snel duidelijk: beide heren klapten er vol op en probeerden elkaar in de beginfase een kopstoot te geven.

Jamal had het betere van de eerste ronde. Met zijn zware stoten – weliswaar veelal op de dekking – wist hij Rico te raken en even leek het erop dat de Brabander zijn titel ging inleveren. Dit was echter van korte duur en na een hachelijke eerste ronde pakte de Brabander de controle over de partij.

Ben Saddik begon te missen en ondanks dat het gevaar van zijn power aanwezig bleef, kon hij zijn wil niet opleggen. Rico begon te scoren met straights, low kicks en body kicks en nam de partij definitief over in de derde en vierde ronde. In de vijfde ronde deed Verhoeven precies wat hij voorspelde: Ben Saddik KO slaan.

Met een trap naar het hoofd bracht hij “Goliath” aan het wankelen en een barrage van stoten volgde. Ben Saddik was staand KO en zakte tegen de touwen ineen: Rico blijft de Glory zwaargewicht kampioen en heeft ondertussen een ongekende reeks neergezet.

Rico_Verhoeven_Glory_49
Rico behoudt op spectaculaire wijze zijn Glory zwaargewicht titel

Volledige resultaten Glory 49: Redemption

GLORY: REDEMPTION
Heavyweight World Title Bout: Rico Verhoeven def. Jamal Ben Saddik (KO, R5)
Light Heavyweight Bout: Danyo Ilunga def. Michael Duut (KO, R3)
Featherweight Bout: Bailey Sugden def. Chenglong Zhang (UD)
Featherweight No. 1 Contender Bout: Petchpanomrung Kiatmookao def. Zakaria Zouggary (KO, R3)

GLORY 49 SuperFight Series
Middleweight World Title Bout: Alex Pereira def. Yousri Belgaroui (TKO, R3)
Welterweight Bout: Alim Nabiyev def. Nieky Holzken (UD)
Heavyweight Bout: D’Angelo Marshall def. Ismael Londt (UD)
Heavyweight Bout: Anderson Silva def. Brian Douwes (UD)
Welterweight Bout: Eyevan Danenberg def. Jamie Bates (UD)

GLORY 49 Rotterdam
Lightweight Tournament Final Bout: Stoyan Koprivlenski def. Tyjani Beztati (UD)
Lightweight Bout: Christian Baya def. Samo Petje (KO, R1)
Welterweight Bout: Omar Moreno def. Anying Wang (UD)
Lightweight Tournament Semifinal Bout B: Tyjani Beztati def. Niclas Larsen (UD)
Lightweight Tournament Semifinal Bout A: Stoyan Koprivlenski def. Maykol Yurk (KO, R1)

Foto credit: ANP

Glory 46 | uitslagen, resultaten en samenvatting

Glory_46_uitslagen_resultaten

Dit weekend – op 14 oktober om precies te zijn – vond alweer Glory nummer 46 plaats. Dit event vond plaats in Guangzhou, China. Rico Verhoeven trad in een curieuze matchup aan tegen Antonio Bigfoot Silva, bekend van UFC en MMA in bredere zin. Daarnaast stond er een middelweight title fight op de card tussen de heren Marcus en Pereira.

Rico wint in schertsvertoning

Rico Verhoeven vind de aanstaande partij van Remy Bonjasky tegen Melvin Manhoef “geen  echte partij”. Vantevoren konden we al stellen dat zijn partij van vandaag tegen Antonio Silva in hetzelfde rijtje paste. En dat werd ook bewaarwording.

Bigfoot is al drie keer over de hill na zijn MMA carriere, en heeft in het kickboksen niks te zoeken. Dat begrijpt iedereen wel en doet niks af aan zijn vechtsport carriere. Maar het maakt wel dat hij kansloos was in de ring en Verhoeven werkte eigenlijk een oefenpartijtje af.

In de eerste ronde scoorde Verhoevne met low kicks en probeeerde Silva te scoren met stootcombinaties. Dat lukte hier en daar wel redelijk maar Rico was de baas. In de tweede ronde was het bekeken met een rake high kick, waarna Silva de eight count kreeg. Hij ging nog wel door maar moest capituleren op stoten tegen de touwen.

Snel vergeten deze “partij” en op naar een echte uitdaging 9 december aanstaande tegen Jamal Ben Saddik.

Volledige Glory 46 uitslagen

Alex Pereira defeated Simon Marcus via unanimous decision (48-46, 48-46, 49-45, 49-45, 50-44) – for middleweight title
Chenglong Zhang defeated Masaya Kubo via unanimous decision (29-27, 30-26, 30-26, 30-26, 30-26, 30-26) – featherweight tournament final
Junior Tafa defeated Quanchao Luo via TKO (referee stoppage) – Round 1, 1:34
Chenglong Zhang defeated Quade Taranaki via unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28, 30-27, 30-27) featherweight tournament semifinal
Masaya Kubo defeated Chenchen Li v knockout (left head kick) – Round 1, 2:50 – featherweight tournament semifinal
Rico Verhoeven defeated Antonio “Bigfoot” Silva via TKO (referee stoppage) – Round 2, 0:47
Wei Zhou defeated Andre Walker via unanimous decision (29-28, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27)
Alan Scheinson defeated Shanghai Gao via majority decision (27-29, 30-26, 28-28, 29-27, 29-27)
Sanda: Hongxing Kong defeated Yang Sun viaknockout (left head kick) – Round 1, 0:35
Jia Liu vs. Zaza Sor Aree ends in no contest (cut on Liu from an illegal elbow strike)
Petchpanomrung Kiatmookao defeated Lei Xie via unanimous decision (29-28, 29-28, 30-27, 30-27, 30-27)
Pascal Schroth defeated Qinghao Meng via split decision (30-27, 27-30, 29-28, 29-28, 30-27)

Alistair Overeem vindt Rico Verhoeven “comedian”

Alistair Overeem

Conor McGregor verdient een hoop geld in de vechtsport en dus kan het een slimme strategie zijn om hem te emuleren. Of het nou kickboksen, boksen, MMA of een potje schaken is, dat maakt niet uit.

Dat alles ging waarschijnlijk ook door Rico Verhoeven zijn hoofd ook toen hij vorige week na Glory 45 een reporter sprak over Alistair Overeem, die ook bij dit evenement aanwezig was.

Gevraagd naar zijn mening over Alistair, zei Rico ongeveer:

“Alistair? Wie is Alistair. Als hij iets wil, laat hem dan naar de GLORY Ring komen, dan laat ik hem alle hoeken van de ring zien. Hij was erbij in de K-1 dagen, maar dit zijn niet meer de K-1 dagen. Dit zijn de Glory days, en ik ben de Glory koning.”

Best wel een opvallende uitspraak van Rico, die normaal gesproken toch iets meer bescheiden en behoudender is. Maar challenges als deze maken de tongen los en dit schijnt tegenwoordig de manier te zijn om partijen te maken en geld te verdienen. Natuurlijk heeft Alistair ook een reactie – op Instagram – en die luidt als volgt:

” Rico de comedian is weer lekker bezig! Eerst beweren dat hij me niet kent en een seconde later mij uitdagen voor een kickbokspartij. We weten allebei wel dat ik in de “King-Tiger league of real combat sports” vecht dus als iemand roem en geld wil – en echte GLORY – kom dan maar naar de UFC. Ik verwelkom graag iedereen in de big boy league. Zo niet, blijf dan bij (het kleine) Glory in lege zalen vechten totdat Badr Hari weer terug is.”

Zo, dat is duidelijk. De kiem is gelegd voor een mogelijke matpartij tussen de twee Nederlandse heavyweights.

Alistair moet eerst nog “even” vechten tegen Francis Ngannou en Rico heeft nog een partij in de wachtrij tegen Antonio “Bigfoot” Silva. Maar wie weet komt er ooit nog een MMA of kickbokspartij van tussen beide heren.

Glory 45 uitslagen

Op 30 september vond in Amsterdam Glory 45 plaats. Het was de derde keer dat Glory Nederland aandoet na eerdere evenementen in Amsterdam en Den Bosch. Op de Glory 45 card kwam onder anderen Robin van Roosmalen zijn titel verdedigen. Nieky Holzken kwam niet in actie door een scheenblessure die hij in de voorbereiding opliep.

Hieronder vind je de volledige resultaten van Glory 45 inclusief een uitgebreid verslag van de belangrijkste partijen.

Robin van Roosmalen behoudt titel

Robin van Roosmalen heeft in een boeiende partije tegen Serhiy Adamchuk zijn titel behouden. Behoudens een moment in de laatste ronde kwam de belt van “Pokerface” nooit in gevaar.

Zoals zo vaak drukte Robin zijn tegenstander vanaf moment één in zijn achteruit. Adamchuk weet dat natuurlijk net zo goed en paste zijn strategie daarop aan. Met beweeglijkheid en goede head movement zorgde hij ervoor dat hij niet finaal de ring uit werd geslagen.

Enig offensief verweer had Serhiy evenwel niet. Zijn strategie leek met name gestoeld op het frustreren van Van Roosmalen met veel clinchwerk, iets waar Adamchuk (onterecht in mijn optiek) niet voor werd gestraft door de ref. Robin kon ondanks deze tactiek de ruimtes klein houden en scoorde met trap- en stootcombinaties.

Adamchuck wist dat hij in de laatste rondes gas moest geven. Dat deed hij in de vierde en vijfde rondes weliswaar – onder andere met een “Rolling Thunder” kick die Van Roosmalen even in de problemen bracht – maar al snel zakte hij terug in zijn tactiek van rustig proberen te scoren en achterover te vechten.

Glory_45_uitslagen
Robin van Roosmalen behoudt met uiteindelijk enig gemak zijn titel

Dat bood geen soelaas: Robin van Roosmalen behoudt terecht zijn Glory titel in het vedergewicht!

Michael Duut oppermachtig in light heavyweight toernooi

Michael Duut had de avond van zijn leven wellicht.

Als absolute winnaar van het light heavyweight toernooi heeft hij bij elkaar nog geen minuut in de ring gestaan. Met een bepaalde mate van aggressie maar met name goed counterwerk sloeg hij eerst de kleinere Dragos Zubco KO na de tweede slagenwisseling. Zubco overstrekte zich op een linkerstoot en Duut kwam erover met de linkerhoek: het licht ging direct uit bij de Italiaan.

Vervolgens Manny Mancha. Die werd werkelijk en letterlijk de ring door geslagen en getrapt door supertalent Imad Hadar, maar bleef wonderwel staan. Door een gebroken hand van Hadar mocht Mancha wonder boven wonder ook nog dóór naar de finale.

Helaas voor hem duurde dat nog geen minuut want Duut sloeg hem er met dezelfde counter left hook uit.

Duut als winnaar dus! Ondertussen heeft hij een aardig resumé opgebouwd bij Glory en zal hij nu in de title picture terecht gaan komen.

Hesdy Gerges moet snel kapituleren

Hesdy Gerges gaf vooraf aan dat hij beducht was op de harde en hoge trappen van de reus Mladen Brestovac. Helaas kreeg hij net niet snel genoeg zijn arm omhoog toen Brestovac in de eerste minuut counterde op een lage trap van Gerges. De partij was nog niet eens begonnen en Gerges was niet bij machte om weer op te staan van deze left high kick, die uit het niets leek te komen. Mirko Cro Cop himself had het niet beter gekund.

Helaas voor Gerges en het Amsterdamse publiek dus een korte partij voor de Egyptische Nederlander.

Volledige Glory 45 resultaten

GLORY Featherweight Championship: (c.) Robin van Roosmalen def. Serhiy Adamchuk via unanimous decision (48-47, 48-47, 48-47, 49-46, 49-46)
GLORY Light Heavyweight Contender Tournament Final: Michael Duut def. Manny Mancha via KO (Rd. 1, 0:12)
Heavyweight: Mladen Brestovac def. Hesdy Gerges via KO (Rd. 1, 0:37)
GLORY Light Heavyweight Contender Tournament Semifinal: Manny Mancha def. Imad Hadar via TKO (injury) (Rd. 2, 1:22)
GLORY Light Heavyweight Contender Tournament Semifinal: Michael Duut def. Dragos Zubco via KO (Rd. 1, 0:36)

Photo Credit: GLORY Kickboxing

Glory 44: Groenhart verovert Glory titel

Murthel-Groenhart-Glory-44

En dat is weer even goed nieuws van Nederlandse vechtsportbodem. Wat Nieky Holzken – voormalig Glory titelhouder – namelijk niet lukte, lukte Murthel Groenhart afgelopen nacht wel: Cedric Doumbé verslaan. Daarmee heeft Groenhart nu de Glory welterweight titel in bezit.

De sleutel van de overwinning zat hem in Murthel’s aggressieve stijl. Waar Doumbé een zeer passieve vechter is die countert en frustreert, brengt Groenhart het gevecht naar je toe. Nieky Holzken ging eerder de fout – tweemaal – door Doumbé het gevecht te laten maken en daarom kon Cedric in zijn ritme komen.

Groenhart besloot anders en brengt daarom de split decision en de belt mee naar huis.

Volledige Glory 44 uitslagen: (main card)

Welterweight Title Headline Bout:
Murthel Groenhart def. Cedric Doumbe via split decision

Welterweight Tournament Final Bout:
Harut Grigorian def. Antoine Pinto by unanimous decision

Welterweight Co-Headline Bout:
Richard Abraham def. Daniel Morales by unanimous decision

Welterweight Tournament Semifinal Bout:
Antoine Pinto def. Zach Bunnell by unanimous decision

Welterweight Tournament Semifinal Bout:
Harut Grigorian def. Karim Benmansour by unanimous decision