Categorieën
MMA nieuws

Matt Hughes stopt ermee!

Gisteren is bekend geworden dat Hall of Famer en voormalig welterweight champ Matt Hughes er mee gestopt is. Hij zal niet langer als MMA vechter actief zijn, maar hij zal wel aan de UFC verbonden blijven.

Matt Hughes zijn laatste gevecht was in september 2011, en het was eigenlijk al langer duidelijk dat hij zich niet meer met de top van de divisie kon meten. Zijn laatste overwinning dateerde van augustus 2010 en in zijn laatste twee gevechten werd hij duidelijk overklast. Daarom is zijn retirement geen verrassing.

matt hughes
Geen verrassing dat we dit niet meer gaan zien…wel jammer

Wat echter wel een verrassing is, is de manier waarop we Hughes in het MMA landschap terug gaan zien. Hij gaat binnen de UFC een mentor-rol vervullen voor actieve vechters die op het rooster staan. De UFC gaat namelijk een gedragscode instellen voor hun vechters, met name opkomend talent. Matt Hughes gaat hier dus een begeleidende maar ook controlerende rol in vervullen waarbij hij erop gaat toezien dat de code nageleeft gaat worden.

Hoe die code eruit gaat zien weet nog mens, maar wij zijn blij dat Hughes in ieder geval voor de sport MMA behouden blijft.

En, opdat wij niet zullen vergeten; hieronder een tribute to Matt Hughes; enjoy!

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.