Categorieën
MMA nieuws

Matt Hughes wil terugkomen naar MMA, wil Royce

Die zagen we niet aankomen. Nu is MMA een sport bij uitstek waarbij pensioenen tijdelijk zijn, maar Matt Hughes was toch al lang en breed gestopt  in 2011  en erg in the picture was hij niet. Hoe dan ook: Matt heeft de wens uitgesproken om weer eens een keer een poging te wagen. Dat zou dan een one-time deal zijn.

Belangrijk is dat het een tegenstander is die hij “definitely” zou kunnen verslaan. En laat dat nou net iemand kunnen zijn als Royce Gracie, iemand die Hughes nota bene al eens eerder verslagen heeft. Dat is weliswaar 11 jaar geleden, maar toch; de twee hebben historie.

Hughes zelf zegt hierover:

if I could find an opponent that I could definitely beat, I would go again

Gezien het feit dat hij daar specifiek op Gracie leek te doelen, is deze laatste niet beledigd door deze uitspraak. Integendeel:

“He’s confident,” That’s good. That’s good when the guy has confidence. It’s not bad. I want to fight someone who thinks like that. It’s good when you have confidence. That shows he’s a champion, not a loser.

Nou is er natuurlijk het kleine detail dat Royce de vorige keer – in 2006 dus – tot appelmoes werd gereduceerd tot Hughes. Dus je zou verwachten dat Royce dit keer een andere strategie heeft. En die luidt als volgt:

“I’d be in the fight,”The strategy was right. Everything we planned and imagined he would do, he did. But I wasn’t in the fight.”

Alright! Makkie dus. Qua significantie en logica maakt het zero sense, maar waarom niet. Hoewel ik aan de andere kant Vitor Belfort steeds meer begin te snappen met zijn voorstel voor een “Legends League” als je dit soort berichten hoort. Wat dit zijn natuurlijk gewoon freak show fights tot en met.

Dus. Royce Gracie versus Matt Hughes in 2017. Zou zomaar kunnen gebeuren. Royce is in elk geval op een “mooie” win streak met winst over wandelend lijk Kazushi Sakuraba in 2009 en idem te typeren Ken Shamrock afgelopen jaar.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.