Categorieën
Boksen

Mickey Rourke wil weer gaan boksen

De afgelopen week is er nogal wat nieuws geweest in MMA land. Melvin Manhoef verloor onverwacht van Joe Schilling nadat hij hem eerst de hele kooi door had geslagen en geschopt.
Fabricio Werdum versloeg Mark Hunt nadat hij in de eerste ronde in de problemen was gekomen, ondanks de korte voorbereidingstijd die Hunt had gehad.
Badr Hari mag na tien uur ’s avonds weer de zogenaamde “natte horeca” betreden.
Peter Jan Rens krijgt weer een kind. Dat laatste heeft met MMA weinig te maken maar met pijnlijke situaties des te meer.

Uit die categorie nieuws het volgende.

Mickey Rourke gaat weer boksen.

Inderdaad, “weer”, want de acteur uit onder andere Sin City en The Expendables, heeft een niet onverdienstelijke amateur- en profcarriere uit de jaren ’90 er al op zitten. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat zijn hoofd er nu als volgt uitziet:

mickey_rourke_boksen
Rourke zijn gezicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat komt niet alleen door de stoten op zijn gelaat, maar vooral ook door de correctieve plastische chirurgie die er daarna kwam.

Hoe het ook zij, hij gaat het opnemen tegen de 29-jarige Elliott Seymour. Deze is dan wel 33 jaar jonger dan Rourke, hij heeft aan de andere kant ook een record om te janken: 1 partij gewonnen, en 9 verloren. Desondanks is op 62-jarige leeftijd een boks wedstrijd draaien, na 20 jaar je laatste partij te hebben gedraaid, waarschijnlijk niet heel verstandig.

Het gevecht gaat plaatsvinden op 28 November, en wel onder de vlag van de Russische promotor World of Boxing. Rourke gaat boksen in Moskou en de matpartij vindt plaats op de undercard van Ruslan Provodnikov versus Jose Luis Castillo.

Het is nog maar even aankijken of het doorgaat of eindigt als Jean-Claude van Damme zijn beoogde partij tegen Somrack Khamsing. (die eindigde niet, want hij was nooit begonnen. Partij ging simpelweg niet door)

Mocht het doorgaan, heeft Rourke dan ballen of is hij zijn verstand kwijt? You decide.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.