MMA games

Het kan zijn dat je zelf gaat beginnen met MMA training . Het kan ook zijn dat je dat niet wil natuurlijk. Je hebt niet zo’n zin in de intensieve trainingen, blauwe plekken, schaafwonden, mat burns en trappen en stoten die je te wachten staan. Niks mis mee natuurlijk. Maar je zit met een probleem nu; je wilt toch MMA op je eigen manier ervaren in plaats van er alleen maar naar te kijken. Dus wat doe je dan?

Voldoe jij aan bovenstaand profiel of train je ook en wil je in de huid kruipen van je favoriete vechter of jezelf een pro MMA fighter wanen; dan zijn MMA games iets voor jou. Vooralsnog is het aantal MMA games niet heel groot als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld conventionele fighting games. Over de jaren heen zijn er enkele matige tot iets beter dan matige UFC en PRIDE games geweest. Pas sinds een jaar of drie, vier, sinds de release van UFC Undisputed van THQ, hebben we serieuze MMA games met een diepe career mode en goed gelijkende vechters.

Hoewel deze games qua kritieken goed ontvangen werden en ook aardig verkochten, heeft THQ het helaas niet gered. Electronic Arts (of EA) heeft ook zijn eigen MMA game gemaakt: EA MMA. Deze game bevat een breed scala aan vechters en opties, welke geen directe betrekking hebben op de UFC. Met het verliezen van de UFC licentie door THQ heeft EA echter sindsdien ook deze rechten in handen. Dit betekent zoveel als dat de eerstvolgende UFC game, UFC4, van EA gaat komen. Gezien de budgetten die meestal gemoeid zijn bij EA games betekent dit waarschijnlijk goed nieuws en een meer uitgebreide, “officiele” MMA game. De voorlopige release date is maart 2014.

Maar genoeg gepraat; jij wil spelen nu. Weten wat de games inhouden? Check het menu en lees verder!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.