EA Sports MMA

EA Sports MMA of EA MMA is een fighting game die in 2010 is uitgebracht door Electronic Arts. De game is uitgebracht op Playstation 3 en Xbox 360. Het spel is uitgebracht als tegenhanger voor UFC Undisputed van THQ, dat destijds de UFC licentie in handen had. Het is een beetje een niet-standaard game voor EA in de zin dat de game niet gericht is op 1 merk als het ware, maar op wereldwijde MMA. Dit in tegenstelling tot games als FIFA of NBA, die sterk gericht zijn op 1 officieel merk.

Dit maakt dat de game in theorie meer potentieel zou moeten hebben dan UFC Undisputed. Op het eerste oog is dat ook zo. Er is niet alleen de octagon maar ook de boksring en hexagon bijvoorbeeld. Er zijn ook meerdere rule sets, waarbij soccer kicks en stomps bijvoorbeeld in sommige gevallen ook toegestaan zijn. Daarnaast kun je voor een stance kiezen (southpaw of normaal).

Qua features dus redelijk interessant. De gameplay lijkt ook diep maar werkt wat contra intuitief als je met de game begint. De rechter stick gebruik voor je strikes en de normale buttons om te grapplen. Takedowns en takedown defense wordt door knoppen geregeld. Submissions worden gecoverd door middel van een mini-game. Maar goed, kwestie van wennen als je UFC Undisputed gewend bent.

Het rooster qua fighters is ook aardig compleet. Destijds zaten vechters als Couture en Overeem nog niet in de UFC, dus hun aanwezigheid in dit spel is daarom extra cool. Ook legendes als Ken Shamrock en Frank Shamrock zijn selectable.
Qua organisaties is eigenlijk de enige officiele Strikeforce. Andere organisaties zijn verzonnen en gebonden aan regio’s.

De Career Mode is OK te noemen, maar niet zo uitgebreid als die van de concurrent. De varieteit in regels, venues en organisaties zorgen echter wel voor iets extra’s.

De game werd uiteindelijk niet denderend ontvangen en verkoopcijfers waren dan ook teleurstellend, zeker voor een games company als EA. Er komt echter zeker een sequel; deze staat gepland voor maart 2014 en weet zich ondertussen gesteund door de officiele UFC licentie die EA ondertussen overgenomen heeft van THQ. Dit zal ongetwijfeld voor meer authenticiteit gaan zorgen. Het resultaat zal zich met de tijd uitwijzen!

Check hieronder een clip van de game:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.