MMA Organisaties in Nederland

In Nederland zijn er tegenwoordig niet zo gek veel MMA organisaties. Dat komt omdat het hier minder leeft dan in het buitenland, en omdat met name de kooigevecht variant een tijd hier verboden is geweest. Desalniettemin zijn er nog steeds een aantal actieve MMA organisaties in Nederland.

RINGS Fighting Network
RINGS Nederland, of RINGS Fighting Network zoals het officieel heet, is een afgeleide van RINGS Japan. Veel van de Nederlandse MMA toppers hebben hun begin in deze organisatie gemaakt.

We noemen: Dick Vrij, Chris Dolman, Joop Kasteel, Valentijn Overeem en natuurlijk Hans Nijman als enkele van de velen. Zij maakten hun naam vooral in de Sporthal Zuid in Amsterdam en De Vechtsebanen te Utrecht. Tegenwoordig komen met name de amateurs en semi professionele vechters aan bod uit de MMA wereld, maar ook uit het Kickboksen.

RINGS Nederland
Chris Dolman en Dick Vrij tijdens RINGS Tokio (1991)

RINGS bestaat als MMA Organisatie in Nederland al sinds 1995 en nog altijd worden er evenementen georganiseerd. RINGS is aangesloten bij de Nederlandse organisatie voor erkende Ringsporten , de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en wordt erkend door NOC*NSF. Hiermee is het een legitieme MMA Organisatie in Nederland met diepe wortels, die meer geloofwaardigheid geeft aan MMA als sport in ons kikkerlandje.

2 reacties op “MMA Organisaties in Nederland”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.