Categorieën
Overig

John Kavanagh traint Conor wellicht niet meer

John Kavanagh is sinds jaar en dag de trainer van Conor McGregor. Nu is het zo dat Conor zijn laatste twee gevechten vrij kansloos verloor. Weliswaar was de eerste tegen Floyd Mayweather in een sport die de zijne niet was, namelijk boksen. De twee was heel recentelijk in een sport die wel de zijne is, namelijk MMA. Naast zijn imago heeft ie ook fysiek best wat klappen te verwerken gekregen in deze gevechten. 

Voor trainer John Kavanagh reden tot zorg. 


“Honestly? I don’t know. Will he fight again? I don’t know. “I know him as a person and know that coming off two losses — even though one was boxing — will be hard for him. But he’s 30, two kids, and has a big whiskey deal that’s making him more money than fighting ever did. Would you get up in the morning to be punched in the face? I don’t think so. But he’ll probably call me tomorrow and say: ‘What did you say that for? I’m fighting in March.’ So I don’t know.”

Om daar aan toe te voegen:


“I love the whole journey we’ve had but I’d need a good ‘why’. It might be Diaz again because he promised that fight. It might be a rematch with Khabib. “But if it was just: ‘Well, they want me to fight that guy’ I think I’d say, ‘I wish you the best.’”

“It would [be a significant decision] but again, I’ll come back to my reasoning. “He has a wife and two kids now and I don’t want him taking more hits than he needs to. Khabib hit him with a punch in that fight that he has never been hit with in his career. And even Superman slows down at some stage.”

Klare taal vanuit Kavanagh dus. Als één van je trainers zich zorgen gaat maken om je gezondheid als vechter, dan is dat meestal een indicatie dat je niet in je beste vorm steekt.

Laten we hopen dat – mocht McGregor verder gaan in zijn MMA carriere – Conor een geschikte trainer vind als Kavanagh er de brui aan geeft.

Categorieën
Overig

Tank Abbott meerdere keren gestorven op operatietafel

Tank Abbott ken je misschien nog wel. Kon hard slaan en veel bankdrukken, was dik en was één van de eerste die handschoenen gebruikte in de UFC. 

Hij zoop echter ook veel en heeft wel wat dingen meegemaakt in zijn leven. Dat leidde tot onder andere een levertransplantatie. Hieronder zijn verhaal hierover.

Categorieën
Overig

Rich Piana overleden

Nu is Rich Piana bepaald geen MMA vechter, toch maakte hij deel uit van “het wereldje”. In Amerika is hij wat bekender, maar de bodybuilder – toch vooral bekend van zijn vlogs – zal je waarschijnlijk ook wel bekend voorkomen. Hij trainde niet zelden MMA om zijn monsterlijke fysiek op peil te houden en was ook bevriend met enkele mensen uit de MMA wereld.

Enkele jaren terug begon Rich Piana met vloggen. Daarvóór was hij een professionele bodybuilder –  wel een hele goede (o.a. Mr. California) maar geen wereldtop – en verdiende hij tijdens zijn bodybuilderdagen zijn geld met vooral vastgoed. Daarmee was hij een vreemde eend in de bijt – een professionele bodybuilder en vlogger die eigenlijk al rijk was met iets compleet ongerelateerd aan beide zaken. Eenmaal bekend begon hij ook uit te breiden met zijn “5%” merk. Die 5 procent sloeg dan weer op het feit hij de extra 5 procent durfde te zetten om te bereiken wat -ie wilde. Binnen dit merk verkocht hij onder andere proteine shakes, kleding en andere trainingsgerelateerde zaken. Vóórdat hij dit deed stond hij onder contract bij Mutant – een fitness merk.

rich-piana-jong
Rich Piana in zijn jongere jaren

Aan dat alles is nu dus helaas een einde gekomen. Afgelopen weken al lag Rich in een door doktoren opgewekt coma om hem in leven te houden. Dit nadat hij in zijn huis in elkaar was gezakt na een vermoedelijke overdosis. Of het hierbij gaat om steroïden – Rich gebruikte volgens eigen zeggen al meer dan 30 jaar steroïden – of andere drugs is nog niet bekend. Wel is het zo dat hij hoogstwaarschijnlijk een hartaanval heeft gekregen waarna zijn vriendin hem vond. Ze kon hem niet meer reanimeren voordat de hulpdiensten arriveerden en is dus uiteindelijk overleden.

Rich Piana stond vooral bekend om zijn openheid en eerlijke kijk op de bodybuilding wereld, die hij ook uitte. Zo stak hij zijn steroidengebruik of mening daarover niet onder stoelen of banken en gaf hij desgevraagd zijn mening over andere professionele bodybuilders, vechters en ga zo maar door. Dit maakte hem een geliefd maar ook controversieel figuur.

Hij “brak door” op YouTube met zijn “Bigger by the Day” programma, waarmee hij in korte tijd zoveel mogelijk spieren kweekte op zijn toch al enorme fysiek. Gaandeweg deelde hij alles wat hij daarin deed om dat doel te bereiken. Daarna heeft hij gestaag miljoenen volgers weten te binden aan zijn social kanalen. Hij trainde vaak met beroemdheden als Hafthor Julius Bjornsson (The Mountain uit “Game of Thrones”), Mike O’ Hearn en vele anderen.

Rich Piana is 46 jaar geworden.

 

 

 

Categorieën
MMA nieuws Overig UFC

UFC 208 | Germaine de Randamie ziet droom uitkomen

Morgen gaan we er voor zitten: het eerste featherweight gevecht in de UFC. Germaine de Randamie, uit ons kikkerlandje, mag het opnemen tegen ex bantamweight champ Holly Holm. Hoewel De Randamie vorig jaar tijdens UFC Rotterdam vocht, kennen nog niet veel mensen haar, zeker niet in de USA.  Dat zorgt nog wel eens voor onbegrip voor wat betreft een instant title shot, welke ze nu krijgt. Over haar achtergrond zegt ze daarom het volgende.

Veel mensen kennen mijn achtergrond in het kickboksen niet. Ik heb tegen de absolute top gevochten – de beste vrouwelijke vechters in de wereld – in drie verschillende gewichtsklassen. Ik heb tegen een man gevochten die 20 kilo zwaarder was – en versloeg hem op KO.

Dit was overigens wel een acteur – Tom Waes, bekend van Tomtesterom waarin hij verschillende sporten uitprobeert, waaronder dus kickboksen – maar het punt is gemaakt. Germaine is er klaar voor! Ze heeft ook maar één keer verloren in de UFC, geen schande want tegen huidige bantamweight champ Amanda Nunes. Dat is ondertussen ook vier jaar geleden, dus ondertussen is ze ook weer een stuk verder.

Als we het over kwalificaties hebben, ben ik precies waar ik moet zijn. Na zaterdag zal niemand me ooit weer vergeten.

Zaterdag dus! UFC 208.

Ondertussen hieronder een video waarin ze praat met onze vrienden van MMAjunkie.