Categorieën
Overig

Rich Piana overleden

Nu is Rich Piana bepaald geen MMA vechter, toch maakte hij deel uit van “het wereldje”. In Amerika is hij wat bekender, maar de bodybuilder – toch vooral bekend van zijn vlogs – zal je waarschijnlijk ook wel bekend voorkomen. Hij trainde niet zelden MMA om zijn monsterlijke fysiek op peil te houden en was ook bevriend met enkele mensen uit de MMA wereld.

Enkele jaren terug begon Rich Piana met vloggen. Daarvóór was hij een professionele bodybuilder –  wel een hele goede (o.a. Mr. California) maar geen wereldtop – en verdiende hij tijdens zijn bodybuilderdagen zijn geld met vooral vastgoed. Daarmee was hij een vreemde eend in de bijt – een professionele bodybuilder en vlogger die eigenlijk al rijk was met iets compleet ongerelateerd aan beide zaken. Eenmaal bekend begon hij ook uit te breiden met zijn “5%” merk. Die 5 procent sloeg dan weer op het feit hij de extra 5 procent durfde te zetten om te bereiken wat -ie wilde. Binnen dit merk verkocht hij onder andere proteine shakes, kleding en andere trainingsgerelateerde zaken. Vóórdat hij dit deed stond hij onder contract bij Mutant – een fitness merk.

rich-piana-jong
Rich Piana in zijn jongere jaren

Aan dat alles is nu dus helaas een einde gekomen. Afgelopen weken al lag Rich in een door doktoren opgewekt coma om hem in leven te houden. Dit nadat hij in zijn huis in elkaar was gezakt na een vermoedelijke overdosis. Of het hierbij gaat om steroïden – Rich gebruikte volgens eigen zeggen al meer dan 30 jaar steroïden – of andere drugs is nog niet bekend. Wel is het zo dat hij hoogstwaarschijnlijk een hartaanval heeft gekregen waarna zijn vriendin hem vond. Ze kon hem niet meer reanimeren voordat de hulpdiensten arriveerden en is dus uiteindelijk overleden.

Rich Piana stond vooral bekend om zijn openheid en eerlijke kijk op de bodybuilding wereld, die hij ook uitte. Zo stak hij zijn steroidengebruik of mening daarover niet onder stoelen of banken en gaf hij desgevraagd zijn mening over andere professionele bodybuilders, vechters en ga zo maar door. Dit maakte hem een geliefd maar ook controversieel figuur.

Hij “brak door” op YouTube met zijn “Bigger by the Day” programma, waarmee hij in korte tijd zoveel mogelijk spieren kweekte op zijn toch al enorme fysiek. Gaandeweg deelde hij alles wat hij daarin deed om dat doel te bereiken. Daarna heeft hij gestaag miljoenen volgers weten te binden aan zijn social kanalen. Hij trainde vaak met beroemdheden als Hafthor Julius Bjornsson (The Mountain uit “Game of Thrones”), Mike O’ Hearn en vele anderen.

Rich Piana is 46 jaar geworden.

 

 

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.