Categorieën
Kickboksen MMA nieuws

Robin van Roosmalen gaat MMA doen

Robin van Roosmalen is geen onverdienstelijk kickbokser, op zijn zachtst gezegd. Hij is de enige binnen Glory die een titel in twee gewichtsklassen heeft behaald en heeft zich gemeten met de allerbesten. Nu, na 6 jaar voor Glory te hebben gevochten, is het tijd voor hem om zich te beproeven in het MMA.

Hij gaat trainen bij bekende MMA striking coach en Nederlander Henri Hooft, bij zijn Hard Knocks 365 Gym. Robin zegt over de move:


,,Na tien jaar op het hoogste niveau te hebben gekickbokst ben ik trots dat ik nu fulltime de overstap maak naar het MMA. Ik heb het volle vertrouwen in mezelf en in mijn team om de volgende stappen te zetten in mijn carrière. Het beste moet nog komen, 2019 gaat mijn jaar worden.”

Hij is nog maar 29 jaar en hij heeft al wat ervaring (2 gewonnen partijen) dus het zou zomaar kunnen dat hij impact gaat maken in de featherweight division. Het is niet alleen een sportieve uitdaging voor hem, ook geld speelt een rol in zijn keuze:


,,Als ik in het MMA hetzelfde niveau zou bereiken dan als kickbokser, was ik al lang miljonair geweest. Na één gevecht waarschijnlijk al.”

Robin van Roosmalen als MMA-vechter dus. Het is nog niet bekend bij welke organisatie hij zich gaat aansluiten, maar mócht het de UFC zijn, dan staat hem wat te wachten in de talentvolle featherweight division. Misschien kan Conor McGregor verleid worden om terug te keren naar zijn oude gewichtsklasse? Nooit verkeerd, jezelf meten met een kickboks meester als “Pokerface”…

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.