Categorieën
MMA fight MMA nieuws UFC

UFC 157 Resultaten

UFC 157 is een card die de geschiedenis in zal gaan als de eerste card in MMA geschiedenis waarop een vrouwengevecht in de UFC heeft plaatsgevonden. Lees hieronder verder !

Ronda Rousey versus Liz Carmouche
De uitslag van dit gevecht stond vooraf vast. Tenminste, zo gingen de verhalen. Liz Carmouche dacht daar echter heel anders over. In de eerste ronde maakte Carmouche gebruik van de aggresiviteit van Rousey en ze wist haar rug te nemen. Ze dreigde met een vrij diepe rear naked choke en daarna met een neck crank, maar Rousey wist ternauwernood te ontsnappen.
“Rowdy” was gewaarschuwd en kreeg kort daarna de armbar die velen met toch iets meer gemak hadden verwacht.

Rounda Rousey versus Liz Carmouche
Ze kwam even in gevaar maar Rousey kreeg toch de armbar

Ronda Rousey is dus de winnaar van het eerste vrouwengevecht in de geschiedenis van de UFC!

Dan Henderson versus Lyoto Machida
Lyoto Machida heeft ouderwets van zich doen laten spreken. Voor de neutrale toeschouwer misschien niet zo heel leuk om te zien, maar effectief was het wel. Gedurende 3 rondes bleek Machida te snel voor “Hendo”. Henderson lukte het niet goed om Machida te raken met zijn vermaarde rechterhand.

Machida danste om hem heen en scoorde met stoten en trappen. Er zat niet veel kracht achter maar het was genoeg om een voorsprong op te bouwen en de unanimous decision mee naar huis te nemen. Hendo was nog wel even dreigend met een takedown in de derde ronde, maar Machida stond vrij snel weer op. Verder probeerde Hendo Machida wel te raken, maar hij bleek toch te ‘elusive’ voor de voormalige Pride en UFC champion.

Dan Henderson versus Lyoto Machida
Hendo kon Machida niet raken

Frustrerende pot om te zien, maar Machida doet het absolute minimum om te winnen; Machida by unanimous decision

Robbie Lawler versus Josh Koscheck
Een onverwachte uitkomst in dit gevecht. “Kos” ging vanaf de eerste bel vol voor de takedown maar “Ruthless” Robbie liet verrassend goede takedown defense zien in zijn 170 pound debut in de UFC.
Koscheck kreeg hem kort een aantal keer naar de grond maar kon geen schade aanrichten. Hij dreigde wel met submissions maar Lawler moest er niets van weten. Tegen het einde van de eerste ronde eindigde Lawler na een mislukte takedown van Koscheck in top control en vanuit daar in side control.
Na harde ground-and-pound was het ineens gebeurd: Herb Dean stapte tussenbeiden en redde Koscheck van een ergere afstraffing. Koscheck en zelfs Joe Rogan vonden de stoppage premature maar in mijn ogen was de afstraffing alleen maar groter geworden; van Ruthless Robbie Lawler wil je geen stomp te veel hebben lijkt mij.

Verrassende winnaar door TKO: Robbie Lawler!

Overige resultaten
Urijah Faber submission over Ivan Menjivar
Court McGee UD over Josh Neer
Brendan Schaub UD over Lavar Johnson
Michael Chiesa submission over Anton Kuivanen
Dennis Bermudez SD over Matt Grice
Sam Stout SD over Caros Fodor
Kenny Robertson submission over Brock Jardine
Neil Magny UD over Jon Manley
Nah-Shon Burrell UD over Yuri Villefort

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.