Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 161 uitslagen

Gister was nummer 161 alweer aan de beurt in de UFC. Een recap van de belangrijkste events hieronder!

Geen decision voor Dan
Er was een tijd dat Dan Henderson “Decision Dan” werd genoemd. Met zijn knockout power en vermogen om die de laatste jaren ook vol te benutten weet menigeen, waaronder Fedor Emelianenko, tegenwoordig wel beter. De voormalig Olympisch worstelaar lijkt aan een tweede jeugd bezig, ook al verloor hij onlangs van Lyoto Machida. Rashad Evans aan de andere kant, liet zich van slechtste kant zien onlangs tegen “Little Nog”. Hij verloor een decision, voornamelijk op basis van inactiviteit.

Dat was deze keer wel anders. Rashad was de actievere van de twee vechters en dat liet zich aanzien. Henderson is echter altijd bloedlink door die rechterpoeier van ‘m, en dat bleek ook nu weer in de eerste ronde. Hij kwam goed door met een jab gevolgd door een uppercut en Evans leek even slachtoffer te worden van de H-bomb, maar hij kon het niet afmaken. Evans begon vanaf dat moment steeds meer zijn ritme te vinden en besliste de match met name in de clinch. Gecombineerd met de derde ronde waarin Henderson duidelijk een stapje langzamer werd, kon Evans de (super close trouwens) decision binnenhalen.

Jammer voor Dan, want de jaren beginnen te tellen natuurlijk. Hoewel hij onverwoestbaar lijkt, heeft hij al sinds jaren niet meer twee partijen op rij verloren. Nu dus wel. Nu wil dit natuurlijk niets zeggen, maar een title shot lijkt nu wel wat verder weg. Evans aan de andere kant wordt nu gelinkt aan Glover Teixeira. Niet echt een partij waarbij de belangen erg groot zijn, maar het is weer een stap dichterbij voor “Suga”.

Miocic overklast Nelson
Een redelijk verrassende uitslag hier. Vooraf werd verwacht dat Nelson uiteindelijk de kin van Stipe Miocic zou vinden. Niets bleek echter minder waar, want Big Roy werd volledig overklast. Zeker in de eerste ronde vlogen de combinaties bij Nelson om de oren. Miocic gooide haast nooit maar één stoot en liet de combinaties vloeien. Ondertussen cirkelde hij weg van Roy zijn rechter en liet hiermee “Big Country” nooit in zijn spel komen. Gecombineerd met knieën en low kicks had Nelson niets in te brengen. Na de eerste ronde zat Nelson er dan ook helemaal doorheen en dat liet zich aanzien.

Hij kon het tij niet keren en Miocic gaf niks meer weg: Stipe Miocic wint dus door unanimous decision en laat zien meer in zijn mars te hebben dan tot op heden werd verwacht.

Andere uitslagen
Ryan Jimmo UD over Igor Prokrajac
Alexis Davis UD over Rosi Sexton
Shawn Jordan KO over Pat Barry
Jake Shields SD over Tyron Woodley
James Krause submission over Sam Stout
Sean Pierson SD over Kenny Robertson
Roland Delorme UD over Edwin Figueroa
Mitch Clarke UD over John Maguire
Yves Jabouin SD over Dustin Pague

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.