UFC 166 resultaten

UFC 166 uitslagen

Wat een gevechten afgelopen weekend weer tijdens UFC 166. Lees verder hoe dit evenement is verlopen!

Cain Velasquez versus Junior dos Santos: deel III
Vooral al betiteld als het belangrijkste Heavyweight gevecht van deze tijd; de conclusie van de trilogie tussen Cain Velasquez en Junior dos Santos. Het eerste gevecht tussen beide heren eindigde in een KO voor JDS; de tweede besliste Cain overtuigend door unanimous decision. Genoeg reden voor een derde gevecht dus!

Helaas voor JDS echter was dit gevecht wellicht nog eenzijdiger dan hun tweede ontmoeting. Cain liet zien dat zijn eerste overwinning op JDS geen toeval was en brak hem voornamelijk in de clinch. JDS liet zien over sterk verbeterde takedown defense te beschikken (Cain landde slechts 2 takedowns, waar dat er de vorige keer 11 waren), maar de continue druk in zowel het striken als het grapplen bleek simpelweg te veel voor de Braziliaan.

Met name in de eerste ronde en het begin daarvan deed JDS het goed. Hij landde enkele significant shots en wat je ook vindt van JDS, al zijn stoten en strikes bevatten “fight ending power”. Dat was nu niet anders en Cain voelde dat ook. Cain heeft echter ook genoeg power in zijn handen, in ieder geval genoeg om Junior dos Santos achteruit te dringen en dat deed hij dan ook. Continue stoten naar het hoofd, gevolgd door een duw naar de cage was een formule waar JDS geen antwoord op had. Tegen de cage aan liet Cain vervolgens prima dirty boxing zien en beitelde hij over de periode van vijf rondes JDS naar de grond.

ufc_166_cain_versus_jds
Cain was weer de baas!

JDS was eigenlijk continue in gevaar en kon daar weinig tegenover brengen. Maar wat heeft deze vechter een incasseringsvermogen. In de derde ronde leek het zelfs snel beslist te worden toen Cain JDS velde met dezelfde stoot waarmee dat andersom gebeurde in hun eerste ontmoeting. JDS bleef echter (nauwelijks) bij zijn positieven en Cain kon het niet afmaken. Je zou kunnen zeggen dat JDS hierdoor “second wind” zou kunnen krijgen maar Cain’s onmenselijke cardio stak daar een stokje voor. Cain ging vrolijk verder waar hij gebleven was en veranderde JDS zijn gezicht langzaam maar zeker in een onherkenbare massa. Dit keer ging het gevecht ook niet naar de judges; na een mislukte guillotine poging van JDS in de vijfde ronde ging hij knockout.

Cain is dus nog steeds en zeer terecht de Heavyweight champ van de UFC!

Daniel Cormier wint op weg naar 205
Daniel Cormier zou hoe dan ook uitkomen in de lightheavyweight divisie, ongeacht de uitkomst van zijn partij tegen Roy Nelson. Desondanks heeft hij een clinic losgelaten op Nelson in alle facetten van het MMA.

Met zijn superieure (aan wie niet, eigenlijk) worstelen legde hij zijn wil op en hield hij Nelson op afstand. Nelson moest continue raden naar de takedown en kwam hierdoor  niet in zijn spel. Gekoppeld met het superieure boksen en de vele kicks die Cormier liet zien, was het weer een ouderwetse verliespartij voor Nelson, die de laatste tijd goed bezig was.

Hij incasseerde wederom enorme hoeveelheden strikes en verloor hiermee vrij kansloos op decision van Cormier. Zoals gezegd richt hij zijn pijlen nu dus op de lightheavyweight divisie en de champ aldaar, Jon Jones.

Sanchez versus Melendez: Fight of the Year?
Deze partij MOET je zien: een wilde , maar technische brawl tussen lightweights Gilbert Melendez en Diego Sanchez. Beide heren gingen wilde exchanges aan waarbij Gilbert vaak won. Zo deelde hij een spinning elbow uit in ronde 2 die een nasty snee opleverde bij Sanchez. In de derde ronde kwam Sanchez met een uppercut die Melendez (tijdelijk) naar het canvast stuurde; deze partij ging alle kanten op.

ufc 166 melendez versus sanchez
Knotsgekke partij. Ga dat zien!

Uiteindelijk was het Melendez die op decision won, maar eigenlijk verdienden beide heren om te winnen. Kijken!

Overige resultaten
Gabriel Gonzaga KO over Shawn Jordan
John Dodson KO over Darrell Montague
Hector Lombard KO over Nate Marquardt
Tim Boetsch SD over C.B. Dollaway
Jessica Eye SD over Sarah Kaufman
K.J. Noons UD over George Sotiropoulos
Adnan Amagov KO over T.J. Waldburger
Tony Ferguson submission over Mike Rio
Andre Fili KO over Jeremy Larsen
Kyoji Horiguchi KO over Dustin Pague

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.