Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 168 uitslagen

De spanning was voelbaar gisteren tijdens UFC 168, waar Anderson Silva en Chris Weidman het opnieuw tegen elkaar opnamen. Lees verder hoe het ging!

And still…
Om meteen maar met de deur in huis te vallen: het meest geanticipeerde gevecht van 2013 eindigde in een grote teleurstelling.

Het gevecht begon zoals velen hadden verwacht. Na de eerste paar momenten waar de vechters elkaar aan het peilen waren, ging Weidman voor de takedown. Die kreeg hij met een single leg shot, maar Anderson stond meteen weer op en verdedigde goed tegen de cage.

Anderson kreeg het gevecht in de clinch, en daar moet je oppassen.  Hij deelde een paar goede knieen uit maar Weidman liet ook zien erg sterk te zijn in de clinch en dropte The Spider zelfs met een stoot achter het oor.

Anderson ging vervolgens neer maar herstelde goed door in full guard te blijven. Hij moest een paar harde stoten en ellebogen eten van Weidman maar hij bleef actief, herstelde goed en scoorde zelfs goed met stoten en ellebogen vanaf zijn rug, waarmee hij Weidman een snee toebracht.

Tot zover geen hele gekke dingen, we hebben vaker gezien dat Anderson in de eerste ronde naar de grond gehaald werd maar daarna toch kon domineren. Weidman stak daar echter een stokje voor, en hoe.

In de tweede ronde leek Anderson meer in zijn ritme te komen. Hij landde direct een harde leg kick en Weidman leek ook het gevecht staande te willen houden. Na wat combinaties over en weer landde Anderson nog een leg kick. De volgende zou echter fataal worden.

Je zag dat Weidman al aan het loeren was op de low kicks van Silva en hij checkte ze dan ook kort. Na nog een leg kick attempt zette hij weer een kort blok en het ondenkbare gebeurde: Anderson trapte er zo hard tegenaan dat hij zijn been brak vanaf zijn enkel.

Weidman pakt dus de TKO overwinning en blijft champ!

Naast de geblokte leg kick liet hij ook deze keer tot aan dit moment zien dominanter te zijn, maar hoe het gevecht verder zou zijn gelopen: we zullen het wellicht nooit weten, want wie weet of Anderson hier nog van terug kan komen op 39-jarige leeftijd.

Weidman versus Silva UFC 168
Nog steeds de champ!

Weidman heeft in mijn ogen laten zien dat hij in ieder geval de terechte champ is. Hij kan worstelen, kan goed boksen en heeft power. Daarnaast kan hij (zeldzaam voor een Amerikaan) leg kicks checken als de beste en overleefde hij de clinch met Anderson Silva. Top prestatie, maar met een zwart randje.

Anderson heeft laten zien nog steeds goed te incasseren en in mijn ogen nog zeker niet over the hill te zijn. De kans is echter groot dat deze blessure einde carriere betekent voor één van de grootsten aller tijden.

Geen verrassing
Sommige gevechten kan je exact voorspellen. Ronda Rousey versus Miesha Tate was er precies zo één. Ronda won dan ook wederom door armbar.

De weg daarnaar toe was wel verrassend echter. Het was de eerste keer dat iemand Rousey verder dan de eerste ronde bracht, en Tate had zeker succes in de stand-up. Daarnaast liet ze in de tweede ronde zien over goede submission defense te beschikken door een armbar en triangle te ontwijken. Ze counterde een takedown van Rousey en kwam zelfs even in top position.

Het onvermijdelijke kwam dan toch in ronde 3: vanuit de bottom positie trok Rousey de klem aan en was het einde oefening.

Rousey dus nog steeds de bantam champ bij de vrouwen!

Serieuze contender?
Travis Browne heeft gisteren in mijn ogen laten zien een serieuze contender te zijn. Zijn gevecht tegen Josh Barnett eindigde in een overtuigende overwinning voor “Hapa”. Josh Barnett wilde, zoals ik zelf ook verwachtte, het gevecht tegen de cage laten plaatsvinden, waar hij Frank Mir eerder sloopte.

Travis Browne is echter geen Frank Mir. Na de takedown poging van Barnett counterde Browne hard met een knie en scoorde hij daarna met ellebogen van boven naar beneden. Gabriel Gonzaga delfde hierdoor eerder al het onderspit, en The Warmaster ervaarde hetzelfde lot. Je hoeft maar een paar van deze poeiers te nemen en dan is het gebeurd, en dat was dan ook het geval.

Browne wint dus door KO en gaat het naar verluidt opnemen tegen Fabricio Werdum!

Overige uitslagen
Jim Miller submission over Fabricio Camoes
Dustin Poirier KO over Diego Brandao
Uriah Hall TKO over Chris Leben
Michael Johnson KO over Gleison Tibau
Dennis Siver UD over Manny Gamburyan
John Howard UD over Siyar Bahadurzada
William Macario UD over Bobby Voelker
Robbie Peralta KO over Estevan Payan

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.