Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 170 uitslagen

Gisteren waren we alweer aangekomen bij UFC nummertje 170. Ronda Rousey verdedigde haar titel tegen Sara McMann en Daniel Cormier maakte zijn debuut in de lightheavyweight divisie.

Rousey krijgt de armbar niet
Maar maakt de partij op geheel originele wijze af. Voor haar dan, want Sara McMann liet het afweten naar aanleiding van een knie tegen de lever.

In het begin van het gevecht, dat iets meer dan een minuut duurde, deed McMann goed mee met haar rug tegen de cage en landde een aantal goede power punches. Rousey kreeg haar niet naar de grond, ook niet vanuit de clinch. Dat maakte echter wel dat McMann haar lichaam onbeschermd liet, en daar maakte de champ handig gebruik van.

McMann deelde ook nog wel knieen uit, maar de langere Rousey kon de knieen harder en effectiever maken. Ze zakte in elkaar en Herb Dean had genoeg gezien:

Rousey wint dit keer dus niet door armbar, maar op TKO in de eerste ronde!

Ronda_Rousey_vs_Sara_McMann_UFC_170
Ronda Rousey deelt de fight-ending knie uit

Cormier maakt indruk in lightheavyweight debuut
Last-minute opponent en invaller voor Rashad Evans, Patrick Cummins, had grote praat voorafgaand aan de UFC 170 wedstrijd tussen hem en Daniel Cormier. Hij zou DC aan het huilen hebben gemaakt tijdens worsteltraining en zou hem wel even een lesje leren.

Daar kwam weinig van terecht. Respect voor Cummins dat hij de pot heeft geaccepteerd, maar Cormier is van een ander kaliber. Cummins opende nog goed met stevige jabs en low kicks, maar Cormier was te snel en accuraat met zijn boksen en dat gaf de doorslag.

Cummins kon met zijn aanzienlijke worstel skills niets uitrichten tegen Cormier en het was dan ook een kwestie van tijd voordat Cormier connecte. Dat deed hij na, ook hier weer, iets meer dan een minuut en het was over en sluiten voor Cummins.

Misschien wel Cormiers’ beste performance tot op heden; hij wint dus op TKO in zijn eerste gevecht in de LHW divisie!

Overige UFC 170 uitslagen
Rory MacDonald UD over Demian Maia
Mike Pyle TKO over T.J. Waldburger
Stephen Thompson TKO over Robert Whittaker
Alexis Davis SD over Jessica Eye
Raphael Assuncao UD over Pedro Munhoz
Aljamain Sterling UD over Cody Gibson
Zach Makovsky UD over Joshua Sampo
Erik Koch TKO over Rafaello Oliveira
Ernest Chavez SD over Yosdenis Cedeno

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.