Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC 183: Anderson Silva versus Nick Diaz uitslagen

Anderson Silva zou in zijn beste dagen niets van Nick Diaz overlaten. Daar zijn de meeste MMA fans het wel over eens. Hoe het ook zij, de omstandigheden in de MMA-carrières van beide heren hebben er toe geleid dat ze gisteren tegenover elkaar stonden. Diaz had al uit eigen beweging meer dan anderhalf jaar niet gevochten, voor Anderson was dat iets minder lang maar ook iets minder vrijwillig. Daarnaast zijn er nog andere factoren die vragen opwierpen. Silva is 40 en heeft onlangs zijn been gebroken; wat doet dat fysiek en mentaal met iemand die als beste MMA vechter ooit wordt beschouwd? Nick Diaz is een taai gevecht voor wie dan ook, maar hij is een natural welterweight (een gewichtsklasse waar Anderson overigens ook begon, ooit) en ook niet de jongste meer in “fight years”. Is dat wel fair?

“I back”
Vragen dus. Gisteren kwamen de antwoorden! En wat voor antwoorden. Laten we het voor de hand liggende maar uit de weg ruimen; Silva was duidelijk de betere en heeft dan ook terecht Nick Diaz verslagen. Deze maakte er, zoals bij iedereen tegen wie hij vecht, zeker geen makkie van. Het gevecht begon zelfs vrij competitief. Diaz begon meteen met “clownen” en daagde Silva uit door dezelfde trucjes te gebruiken die Silva zelf zo vaak heeft gebruikt. Handen omlaag en kin omhoog, rug tegen de cage met handen omlaag, zijn rare “fighting stances” en veel, heel veel trash talk. Aan de andere zijde was daar duidelijk een wat meer zenuwachtige en, zo leek het, onwennige Anderson. Zoals bekend is hij een counter vechter, hetzelfde zou je ook over Diaz kunnen zeggen, hoewel in mindere mate. Daarom was het begin van het gevecht een vreemd gezicht; Diaz daagde uit, Silva wachtte af en scoorde af en toe met low kicks en 1-2 combinaties. Een paar keer werd ook de clinch opgezocht in de eerste ronde: hoewel Silva niet volledig commiteerde, bleef Diaz verrassend goed overeind. Dat sloeg echter om richting het einde van de eerste ronde.

Silva dreef Diaz namelijk achteruit en het verschil in power werd duidelijk. Diaz landde wel stoten, ook in de clinch, maar een straffe jab en rechter cross kwamen een aantal keer goed door voor Silva. Je zag Anderson dan ook meer ontspannen en in zijn spel komen; hij voerde het tempo dan ook op. In de tweede ronde nam dat tempo weer iets af. Anderson liet Diaz komen en liet hem zelfs scoren in de clinch door hem te laten slaan. Het leek hem niets te doen maar het stelde Diaz wel in staat om te scoren. Naar het einde van de ronde toe probeerde Diaz een takedown te scoren maar dit lukte niet. Anderson landde een harde body kick en Diaz stond een beetje stoer te doen. De ronde eindigde met meer Diaz praatjes.

Anderson_Silva_Nick_Diaz_UFC_183
Anderson was de baas

De derde ronde dan. Hier nam Anderson het roer definitief over. Het verschil in snelheid en power werd hierin vrij duidelijk. Anderson landde harder en accurater en liet Diaz af en toe begaan met low kicks en stoten vanuit de clinch. Diaz was echter, zoals altijd, nooit “out of the fight” en raakte Anderson af en toe goed, waaronder één keer achter het oor. In deze ronde werd duidelijk dat Anderson de overhand had.

In de laatste twee rondes verstevigde dat beeld nog eens. Diaz kon het tempo niet meer bijbenen en het enige wat hij nog deed was “clownen” en wat lichte leg kicks landen die Anderson liet aankomen.

Daarmee won Anderson overtuigend de decision en is hij “back”. De vraag is alleen in welke hoedanigheid; hij zag er in ieder geval niet zo scherp uit als in zijn hoogtijdagen. Geen schande, maar zijn volgende gevecht zal waarschijnlijk meer antwoorden geven dan vragen opwerpen.

UFC 183 volledige uitslagen

Main Card
Anderson Silva def. Nick Diaz by Unanimous Decision (49-46, 50-45, 50-45)
Tyron Woodley def. Kelvin Gastelum by Split Decision (28-29, 29-28, 30-27)
Al Iaquinta def. Joe Lauzon by TKO (Punches) 3:34, R2
Thales Leites def. Tim Boetsch by Submission (Arm-Triangle Choke) at 3:45, R2
Thiago Alves def. Jordan Mein by TKO (Strikes) at 0:39, R2

Prelims
Miesha Tate def. Sara McMann by Majority Decision (29-28, 29-27, 28-28)
Derek Brunson def. Ed Herman by TKO (Punches) at 0:36, R1
John Lineker def. Ian McCall by Unanimous Decision (29-28, 29-28, 29-28)
Rafael Natal def. Tom Watson by Unanimous Decision (30-27, 30-27, 30-26)

Prelims (on UFC Fight Pass)
Diego Brandao (18-10) vs. Jimy Hettes (11-2) – CANCELLED
Ildemar Alcantara def. Richardson Moreira by Split Decision (29-28, 28-29, 29-28)
Thiago Santos def. Andy Enz by TKO (Punches) at 1:56, R1

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.