Categorieën
UFC

UFC 203 | 3 observaties

Als je een Nederlandse MMA fan bent, was UFC 203 een redelijke teleurstelling. Alistair Overeem leek initieel Stipe Miocic te kunnen finishen, maar helaas liep het anders in een knotsgekke eerste ronde. Er gebeurden nog wel meer gekke dingen tijdens UFC 203.

CM Punk kan inderdaad niet vechten
Vooraf is er veel poeha geweest over het debut van CM Punk. En terecht, want in Amerika is hij een bekend fenomeen uit het professionele worstelen. Twee jaar heeft hij zich voorbereid zonder enige voorafgaande ervaring in welke vechtsport dan ook (met de uitzondering van een training in BJJ hier en daar). Dat was ook te zien in de octagon, want jonge up and comer Mickey Gall liet geen spaan heel van Phil “CM Punk” Brooks. Kudo’s voor hem dat ie dit heeft aangedurfd, maar meer dan dit zit er niet in voor hem denk ik. Ik zou dan ook liever zien dat jong talent de kans krijgt dan dat CM Punk nog eens geboekt wordt. Je hebt het geprobeerd, gave it your best shot, maar dit was het dan.

Fabricio Werdum is zo gek als een deur (op een goede manier)
Geweldig die flying side kick tegen Travis Browne! Wat een gek. Voor de vorm gooide Fabricio er ook nog een paar spinning kicks en rolling thunders uit. Geweldig en dat ook nog voor een heavyweight. Verder was hij Travis compleet de baas en was hij heer en meester in deze rematch. Blijf nog maar lang door vechten Fabricio. Spektakel en kunde: zo hoort high level MMA te zijn.

Alistair Overeem schiet net te kort
Wat jammer voor The Demolition Man. Zo dichtbij en toch zo ver weg. Even leek Alistair Overeem de titelverdediger in de touwen te hebben. Maar Stipe Miocic liet zich niet uit het veld slaan en kwam goed terug. Alistair werd wat onvoorzichtig had ik het idee en wellicht had hij teveel energie verbruikt op de guillotine. Hoe dan ook, naar mijn idee was het een dubbeltje op zijn kant en had Alistair net zo goed nu met de belt kunnen staan. Alle credits naar Stipe, waarvan ik verwacht dat hij een van de weinigen is die de titel langere tijd kan vasthouden, en hopelijk hebben we niet het laatste van Alistair in de octagon gezien. Misschien een paar rematches om enkele oude losses terug te pakken? (Bigfoot, Browne, Rothwell?)

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.