stefan_struve

UFC 204 | Struve en Mousasi winnen

UFC 204 is in de boeken. Een goede card waarin genoeg actie zat. Hieronder de leermomenten van deze UFC card.

Nederlands winnen overtuigend
Ongekend potentieel. Dat is toch wat ik nog steeds zie als ik Stefan Struve zie vechten. Dat zit hem meer in de “holes” in zijn spel die er zeker nog uit kunnen. Verdediging blijft een ding: Struve heeft de neiging om “hoog” te vechten in plaats van lang, waardoor hij onevenredig veel klappen krijgt te verduren. Nu hebben stoten van kleinere tegenstanders als Daniel Omielanczuk danwel minder impact omdat ze onderhand een meter omhoog moeten stoten, maar toch hoeft Stefan deze klappen niet te vangen. Zijn hoek riep al tot treurens toe dat hij zijn kin omlaag moest doen, maar zijn hand defence heeft zeker ook nog aandacht nodig. Als je dan vervolgens ziet hoe makkelijk hij alsnog wint, zeg ik nog steeds dat de sky de limit is voor Struve. Hij begint nu goed in zijn lichaam te “groeien” en moet al flink wat cutten om de limiet te behalen. Iemand als Omielanczuk had fysiek totaal niets in te brengen tegen Struve en hij mag dan geen world beater zijn, toch is het indrukwekkend dat Struve hem als eerste vechter ooit afmaakte. Laten we ook niet vergeten dat Stefan de huidige champ overtuigend knockout heeft geslagen; snel weer boeken deze Heavyweight prospect.

En dan Gegard Mousasi. Zijn blazoen liep even een smetje op toen hij een tijdje terug verloor van Uriah Hall, geheel onverwacht overigens. Vanavond kon Vitor Belfort, old-school held die hij is, dat kunstje niet flikken. Hij werd overklast in elk aspect van het MMA spel en hoewel Vitor nog steeds snel is en altijd gevaarlijk blijft met zijn handen, kon hij geen ritme vinden en was hij staand en op de grond de mindere van Gegard. Dat was de verdienste van Gegard en na een harde high kick gevolgd door ongeveer drie miljoen stoten staand en op de grond, won hij dan ook verdiend van “The Phenom”.

Nog een legende verliest
Helaas, het sprookje mocht niet zo wezen voor Dan Henderson. Hendo kreeg Michael Bisping in zowel de eerste als tweede ronde naar de grond met zijn H-Bomb rechterpoeier, maar kon het karwei niet afmaken. Bisping kan wel een stootje hebben en trok de overige ronden naar zich toe terwijl Hendo naar adem aan het happen was. Niet gek gezien zijn leeftijd en “kilometers”. Fantastisch gevecht waarbij Hendo gevaarlijk bleef (dat is hij altijd) en Bisping met volume (maar weinig damage) scoorde. Wat mij betreft een dubbeltje op zijn kant, maar Bisping behoudt zijn titel en Hendo gaat met pensioen. Het waren twintig (ongeveer) jaren met “Decision Dan”, “Hollywood”, “Hendo”: het ga je goed Dan Henderson.

Geplaatst in UFC

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.