Categorieën
MMA nieuws Overig UFC

UFC 208 | Germaine de Randamie ziet droom uitkomen

Morgen gaan we er voor zitten: het eerste featherweight gevecht in de UFC. Germaine de Randamie, uit ons kikkerlandje, mag het opnemen tegen ex bantamweight champ Holly Holm. Hoewel De Randamie vorig jaar tijdens UFC Rotterdam vocht, kennen nog niet veel mensen haar, zeker niet in de USA.  Dat zorgt nog wel eens voor onbegrip voor wat betreft een instant title shot, welke ze nu krijgt. Over haar achtergrond zegt ze daarom het volgende.

Veel mensen kennen mijn achtergrond in het kickboksen niet. Ik heb tegen de absolute top gevochten – de beste vrouwelijke vechters in de wereld – in drie verschillende gewichtsklassen. Ik heb tegen een man gevochten die 20 kilo zwaarder was – en versloeg hem op KO.

Dit was overigens wel een acteur – Tom Waes, bekend van Tomtesterom waarin hij verschillende sporten uitprobeert, waaronder dus kickboksen – maar het punt is gemaakt. Germaine is er klaar voor! Ze heeft ook maar één keer verloren in de UFC, geen schande want tegen huidige bantamweight champ Amanda Nunes. Dat is ondertussen ook vier jaar geleden, dus ondertussen is ze ook weer een stuk verder.

Als we het over kwalificaties hebben, ben ik precies waar ik moet zijn. Na zaterdag zal niemand me ooit weer vergeten.

Zaterdag dus! UFC 208.

Ondertussen hieronder een video waarin ze praat met onze vrienden van MMAjunkie.

 Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.