UFC 216 | uitslagen & resultaten

Op 7 oktober 2017 vond UFC 216 plaats in Las Vegas, Nevada. Vechtend op deze card – in de headliner – Tony Ferguson en Kevin Lee. Demetrious Johnson kwam Ray Borg tegen en Fabricio Werdum vocht last-minute tegen Walt Harris nadat Derrick Lewis met een blessure moest afzeggen.

Hieronder vind je een uitgebreid verslag van de belangrijkste partijen en de volledige uitslagen van UFC 216!

Tony Ferguson de volgende uitdager voor Conor McGregor

Vooraf hadden Kevin Lee en Tony Ferguson een pestpleurishekel aan elkaar. Zoveel werd ook duidelijk tijdens de UFC 216 headliner. De twee waren constant aan het trash talken en elkaar aan het uitdagen. Vooral Kevin Lee vocht zichtbaar met emotie.

Dat heeft hem wellicht de interim lightweight belt gekost. Tony Ferguson trok na een boeiende partij namelijk aan het langste eind.

Lee had nog wel enig succes met een takedown in de eerste ronde. Hij pakte zelfs de high mount en kon zware stoten en ellebogen uitdelen. Dat bracht Ferguson in de problemen maar uiteindelijk nooit echt in gevaar.

In ronde twee en drie drong Ferguson Lee steeds verder achteruit met zijn onorhodoxe stijl. Met name de jab deed zijn werk en waar Kevin Lee nog wel de takedown kon maken, kon hij er niet veel mee.

Sterker nog: het grondgevecht werd zijn ondergang. In de derde ronde vond Lee zichzelf terug in de full guard van Ferguson, die snel transitioneerde naar een triangle choke. Lee ging out en moest capituleren: Ferguson is de interm champ en wint op submission.

UFC 216: Ferguson vs Lee
“El Cucuy” verslaat “The Motown Phenom” met een triangle choke

Zijn boodschap aan de huidige lightweight title holder, Conor McGregor: “Defend the belt motherfucker!”. Waarvan akte binnenkort, als alles goed gaat.

Demetrious Johnson is niet van deze wereld

Dat moet ook uitdager Ray Borg hebben gedacht. Hij had er net zo goed niet bij kunnen zijn: Mighty Mouse doet toch zelf wat hij wil.

Cijfers zeggen – zeker in het vechten – niet alles, maar in dit geval waren ze ontluisterend. Johnson landde 172 strikes tegenover slechts 22 van Ray Borg. Een absoluut record in MMA. Nog een record: 11 title defenses – achter elkaar – meer dan legende Anderson Silva.

Superlatieven schieten tekort om Demetrious Johnson te beschrijven. Hoewel Borg nooit opgaf was de partij van begin tot eind dominantie en liet Johnson fantastische dingen zien. Van een trap naar het hoofd terwijl hij achter Borg stond naar superieure positionering op de grond en de finish zelf: bijna onmogelijk.

Johnson maakte in de vijfde ronde de takedown door Borg van de back waist lock op de tillen en nog vóórdat Borg op de grond kwam, transitioneerde Johnson naar de armbar. Borg stribbelde nog tegen maar het mocht niet baten: Johnson wint, breekt tig records en is de beste die ooit in de Octagon is gestapt.

UFC 216: Johnson v Borg
Borg was kansloos tegen de beste ooit

Vai Cavalo wint in seconden

Fabricio Werdum is de beste heavyweight BJJ vechter aller tijden. Dat weet iedereen wel zo’n beetje, vraag maar aan Fedor Emelianenko onder anderen. Walt Harris was een last minute vervanging voor Derrick Lewis, wat zijn eigen uitdagingen met zich meebracht.

Maar de boodschap was duidelijk: NIET naar de grond met Werdum en blijven staan, waar Vai Cavalo ook gevaarlijk is, maar waar de “Big Ticket” nog wel een kans heeft.

Die missie mislukte jammerlijk. Werdum bracht Harris na seconden met een single leg naar de grond en transitioneerde binnen no-time naar de armbar. Harris had geen zin in een blessure – begrijpelijk – en tikte direct af.

UFC_216_Werdum_Harris
De submission was perfect uitgevoerd en bliksemsnel

Geen schande voor Harris, wel indrukwekkend van Werdum – “iedereen blij” zou je zeggen. Blijft fenomenaal om te zien hoe makkelijk en intelligent Werdum op de grond beweegt.

Volledige UFC 216 uitslagen & resultaten

Tony Ferguson def. Kevin Lee via submission (triangle choke) (R3, 4:02)

Demetrious Johnson def. Ray Borg via submission (armbar) (R5, 3:15)

Fabricio Werdum def. Walt Harris via submission (armbar) (R1, 1:05)

Mara Romero Borella def. Kalindra Faria via sub (RNC) (R1, 2:54)

Beneil Dariush vs. Evan Dunham ruled majority draw

Undercard

Cody Stamann def. Tom Duquesnoy via split decision (29-28, 28-29, 30-27)

Bobby Green vs. Lando Vannata ruled draw (29-27, 27-29, 28-28)

Poliana Botelho def. Pearl Gonzalez via unanimous decision (30-27 x3)

Matt Schnell def. Marco Beltran via unanimous decision (30-27 x2, 29-28)

John Moraga def. Magomed Bibulatov via first-round KO (1:38)

Brad Tavares def. Thales Leites via unanimous decision (30-27, 30-26 x2)

 

Photo credit: Brandon Magnus / Zuffa LLC

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.