UFC 223: Holloway out, Al Iaquinta in

Alsof er nog niet genoeg drama omtrent UFC 223 was, is er nu een nieuw hoofdstuk aan het boek van deze card toegevoegd. Na Conor McGregor zijn meltdown waren er dus 3 gevechten van de card: Michael Chiesa en Ray Borg konden niet vechten en Artem Lobov werd van de card verwijderd wegens zijn betrokkenheid bij de misdragingen rondom de bus.

Nu is de headliner NOG een keer in gevaar gekomen. Eerder al viel Tony Ferguson uit met een knieblessure en had Khabib Nurmagomedov geen tegenstander meer. Uiteindelijk was daar gelukkig Max Holloway, die wel bereid was om op korte termijn in te stappen. Die viel echter ook uit wegens een mislukte weight cut. Gelukkig was daar Anthony Pettis, maar hij kreeg de weight cut óók niet voor elkaar.

Uiteindelijk is de UFC uitgekomen bij Al Iaquinta. Hij kon wel op gewicht komen en zal dus vanavond / vannacht de tegenstander zijn van Khabib Nurmagomedov tijdens UFC 223. Lang niet het gedroomde gevecht wat Ferguson tegen Khabib was, maar de main event kan in elk geval wel doorgaan.

Er zit echter een randje aan voor “Ragin’ Al”: hij kan volgens de New York State Athletic Commission de lightweight titel niet winnen. Dana White denkt daar echter anders over:

“The title is on the line. As far as the commission goes, Khabib is the one that’s eligible for the title. But obviously, if ‘Ragin’ Al wins this fight, he’s the champ.

“If you beat the man, you are the man.”

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.