UFC 226 | Stipe Miocic tegen Daniel Cormier geboekt

UFC voegt weer een hoofdstuk toe aan het inmiddels steeds dikker wordende boek “curieuze matchups”. Dana White heeft gisteren namelijk bekend gemaakt dat Daniel Cormieran – die de lightheavyweight belt in handen heeft – tegen niemand minder dan heavyweight champ Stipe Miocic gaat vechten om de heavyweight titel. Dit is bekend gemaakt nadat duidelijk werd dat beide heren tegenover elkaar staan als coaches tijdens The Ultimate Fighter 27.

Daniel Cormier is natuurlijk geen vreemde in de heavyweight divisie: hij begon hier zijn carriere en vocht er tegen onder andere Roy Nelson, Josh Barnett en Antonio Silva. Stipe Miocic is altijd een heavyweight geweest en is de eerste die zijn titel 3 keer met succes heeft verdedigd in die divisie.

De timing is echter ietwat vreemd: Miocic begint net goed naam te maken met enkele indrukwekkende overwinningen op rij en DC heeft de weg weer terug omhoog gevonden door op indrukwekkende wijze van Volkan Oezdemir te winnen na zijn debacle tegen Jon Jones. DC wordt echter een dagje ouder (hij wordt bijna 40) en de heavyweight divisie is als altijd dun. Cain Velasquez is altijd in de mix maar continue geblesseerd en Miocic heeft de meest interessante kanshebbers voor de titel – Fabricio Werdum, Alistair Overeem en Francis Ngannou – al eens verslagen.

Vanuit dat oogpunt is het dus ergens te begrijpen dat deze matchup wordt gemaakt. Maar hoe verder? Als DC verliest, verliest hij dan ook zijn lightheavyweight titel? Moet hij deze uberhaupt opgeven? Als DC wint, blijft hij dan in de heavyweight divisie? Wat gebeurt er met de lightheavy titel als Stipe wint?

Zo zijn er nog wel meer vragen die waarschijnlijk voorlopig wel in het midden zullen blijven. Feit is wel dat de matchup is gemaakt en dat Dana White denkt aan meer cross-weight matchups tijdens UFC 226: T.J. Dillashaw tegen Demetrious Johnson schijnt ook gemaakt te worden en Cristiane ‘Cyborg’ Santos tegen Amanda Nunes zou ook besproken worden.

Gekke wereld soms dat MMA.

UFC 226 vindt plaats op 7 juli van dit jaar in Las Vegas.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.