UFC Fight Night 30 uitslagen

Gisteren vond in Manchester, Engeland UFC Fight Night 30 plaats. Dat beloofde wat, want Lyoto Machida maakte zijn debuut in de middleweight division.

Nieuw Machida tijdperk breekt aan?
Dat is natuurlijk overdreven na één gevecht @185, maar het werd al eerder geroepen tijdens zijn periode in de lightheavyweight divisie. Hoe het ook zij, vanavond nam Lyoto Machida het op tegen Mark Munoz.

Munoz is een hard-hitting worstelaar, meestal het soort vechter dat blindelings achter Machida aanrent en probeert zijn kop eraf te rammen. Iets waar Machida als high level countervechter prima mee om kan gaan, vraag maar aan Rashad. Het verschil hier is echter dat Munoz een voormalig trainingspartner van Machida is. De heren kennen elkaar dus door en door.

En dat zag je ook. De eerste twee minuten werden vooral besteed aan aftasten en een low kick hier en daar. Af en toe werd een combinatie met de vuisten uitgevoerd door Lyoto, maar daar bleef het ook bij.

Totdat Lyoto een aantal keer met harde bodykicks doorkwam. Dit zorgde ervoor dat Munoz zijn handen iets omlaag kwamen, en dat zag Lyoto goed. Richting de laatste minuut vuurde Lyoto een harde head kick af die zo hard aan kwam dat hij Munoz KO trapte dóór de handschoen heen.

UFC fight night 30 munoz versus machida
Knockout!

Machida komt dus binnen op niet mis te verstane wijze en verslaat zijn voormalige trainingspartner op KO!

Kuiper weet niet te winnen
“Onze” Michael Kuiper nam het met zijn Judo skills op tegen Brian Scott  in de prelims.

Heel veel gebeurde er niet in dit gevecht. De heren wisselden low kicks uit in het begin en tastten elkaar af. Niet lang daarna bracht Scott het gevecht naar de cage, hij wilde er overduidelijk een grind-partij van maken door Kuiper tegen de cage te drukken.

Kuiper kwam er één keer uit met een takedown maar Scott counterde deze meteen. Niet lang daarna kreeg Scott Kuiper in een guillotine choke en moest de Nederlander aftikken.

Teleurstellend voor Kuiper, maar hij zal ongetwijfeld sterker terugkeren!

Overige resultaten

Melvin Guillard NC over Ross Pearson
Jimi Manuwa TKO (injury) over Ryan Jimmo
Norman Parke UD over Jon Tuck
Nicholas Musoke submission over Alessio Sakara
John Lineker KO over Phil Harris
Al Iaquinta UD over Piotr Hallmann
Luke Barnett submission over Andrew Craig
Jessica Andrade UD over Rosi Sexton
Cole Miller UD over Andy Ogle
Jim Hettes submission over Robert Whiteford

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.