Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC Japan: Gökhan Saki wint spectaculair debuut

Dit weekend vond UFC Japan plaats. Een roerige card om meerdere redenen: Mauricio Shogun Rua moest zich terugtrekken wegens een oude blessure, waardoor de main event wijzigde naar Ovince St. Preux tegen Yushin Okami. Maar nog belangrijker: “The Rebel” Gökhan Saki, K-1 kickbokser van weleer, maakte zijn opwachting in de UFC. En hoe!

Yushin Okami gaat snel ten onder

Ovince St. Preux is een atletische en grote light heavyweight met een poeier in zijn handen. Yushin Okami is ouder, eigenlijk een middengewicht en een echte “grinder”. Een oneerlijke strijd dus zou je op het eerste gezicht zeggen. En dat was ook het geval.

Okami had door dat hij beter niet kon staan met OSP en ging meteen voor de takedown. Hij kwam hierdoor zelf in half guard maar had wel direct OSP om zijn schouder hangen. Doordat Okami voor de guillotine ging was hij kwetsbaar voor wat ondertussen de trademark van OSP is geworden; de Von Flue choke. En dat is precies waar OSP Okami mee naar la-la land stuurde; Okami tikte niet af waardoor hij “out” ging. OSP dus met de overwinning in de eerste ronde.

Saki delivers

Gökhan Saki in de UFC, dat belooft spektakel. Saki heeft ooit in het verre verleden een MMA partij gedraaid tegen James Zikic maar verloor deze vrij eenvoudig. Ondertussen heeft hij echter het nodige grond- en worstelwerk gedaan en is dus klaar voor het echte werk. En dat bleek.

Tegenstander Henrique “Frankenstein” da Silva werd in het begin van de eerste ronde werkelijk alle kanten op gepeerd. Low kicks, high kicks, directe stoten, hoeken, jabs. De Braziliaan kreeg het allemaal te verduren en was niet bij machte om The Rebel te stoppen of naar de grond te halen.

Appeltje eitje dus? Of toch. Saki was duidelijk niet gewend aan deze belasting, die nogal verschilt van het kickboksen en werd naar het einde van de eerste ronde toe zichtbaar vermoeid. Dat zeg Da Silva ook en leek Saki even in de problemen te brengen met knieen en stoten tegen de cage. Daar moest Saki echter niks van hebben en zomaar – omdat het kon – sloeg hij de Braziliaan met een harde rechter technisch knock-out.

Een spectaculaire overwinning dus! En hopelijk een mooi begin van een illustere UFC carriere voor Saki.

Volledige resultaten UFC Japan

Gokhan Saki def. Henrique da Silva via knockout (punch) – Round 1, 4:45
Teruto Ishihara def. Rolando Dy via unanimous decision (28-27, 28-27, 29-27)
Jussier Formiga def. Ulka Sasaki via submission (rear-naked choke) – Round 1, 4:30
Keita Nakamura def. Alex Morono via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Syrui Kondo def. Chan-Mi Jeon via split decision (28-29, 30-27, 30-27)
Shinsho Anzai def. Luke Jumeau via unanimous decision (29-28, 29-28, 30-27)
Daichi Abe def. Hyun Gyu Lim via unanimous decision (29-28, 29-28, 29-28)

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.