Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC on Fuel TV 10 uitslagen

UFC on Fuel TV 10 is achter de rug; even de belangrijkste resultaten op een rij.

Werdum naar contenderstatus
Fabricio Werdum en Antonio “Big Nog” Nogueira hadden het in PRIDE al eerder opgenomen tegen elkaar, zo’n 7 jaar geleden. Destijds was Nog nog de grote man en was Werdum vooral een redelijk eendimensionale BJJ speler. In 7 jaar kan erg veel veranderen en dat zagen we ook in Werdum’s laatste gevechten tegen Mike Russow en Roy Nelson. Onder Rafael Cordeiro, Muay Thai coach van onder andere Chute Boxe in hun hoogtijdagen, heeft Werdum zijn striking game zienderogen verbeterd.

Aan de andere kant is Nogueira een dagje ouder geworden en heeft hij qua slijtage het een en ander opgelopen. Zijn kin is ook niet meer wat ie geweest is (doch nog steeds goed) en hij wordt een stapje langzamer. Niet zo gek dus dat hij als underdog dit gevecht inging.

Maar count Big Nog nooit uit een gevecht. Dat bleek ook nu wel weer. Werdum liet soepele striking zijn gisteren, maar toen Nog de druk opvoerde zag hij er wat onwennig uit. Met goede stoten drukte de oude veteraan Werdum in de hoek en zette hij hem onder druk. In principe was er geen vuiltje in de lucht en kon Big Nog zijn game opleggen aan Werdum.

In de tweede ronde leek dit zo door te gaan en kreeg Big Nog de kans op een guillotine choke submission. Hij wilde echter te graag finishen en hiermee en ging zitten op de choke. Werdum maakte hier handig gebruik van en kreeg vervolgens de rug van Nog. Na enkele seconden was het zover en had “Vai Cavalo” de armbar.

Werdum wint dus door submission en schuift aanzienlijk naar voren in de heavyweight rankings. Hij zal echter waarschijnlijk Junior dos Santos voor moeten laten gaan, die onlangs Mark Hunt op spectaculaire wijze stopte. Barnett is misschien een optie?

Thiago Silva versus Rafael Cavalcante
Thiago Silva is een bruut van een MMA vechter. Sterke BJJ player en hyper agressief, met een underrated wrestling game. Rafeal Cavalcante is aan de andere kant de voormalig Strikeforce LHW champ en iemand om niet te onderschatten, met een steeds ontwikkelende stand-up game.

De agressie van Thiago Silva leek echter te veel. Cavalcante liet aanvankelijk vooral goede head movement zien en deelde goed uit met stoten. Thiago Silva heeft echter ook goede striking defence en maakte hier goed gebruik van. Gecombineerd met snoeiharde leg kicks liet hij Cavalcante aanzienlijk langzamer worden en deze laatste zag er tegen het einde van de eerste ronde zichtbaar vermoeid uit.

Unlucky voor “Feijao” is Silva een echte killer en afmaken kan hij als geen ander. Hij rook dan ook bloed en drukte zijn opponent tegen de cage en ging los met een geweldige uppercut. Deze connecte vol en Feijao ging neer. Vanaf daar waren het een aantal follow up punches en Cavalcante was kansloos.

Thiago Silva op overtuigende wijze dus winnaar door TKO!

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.