Categorieën
MMA nieuws WSOF

World Series of Fighting 2 results

Afgelopen weekend heeft de World Series of Fighting, of WSOF, van voormalig K-1 ster Ray Sefo zijn tweede event gehouden. De headliner werd ingevuld door Andrei Arlovski, ex UFC heavyweight champ en Anthony Johnson, ex-UFC weltereweight contender. Dat ging als volgt…

Johnson aardt goed als heavyweight
Anthony Johnson heeft in zijn laatste gevecht in de UFC (tegen Vitor Belfort) nogal wat moeilijkheden gekend met weight cutten. Niet zo gek als de man eigenlijk een lightheavyweight is die zich als welterweight probeerde te manifesteren. Sindsdien heeft hij een thuis gevonden in onder andere de World Series of Fighting. Zijn eerste opponent , D.J. Linderman maakte geen kans in “Rumble” zijn debuut. Veelbelovend dus.

Dan Andrei Arlovski. Ex UFC champ en sinds zijn verliespartij tegen Fedor Emelianenko zoekende naar zijn oude vorm. Een paar KO losses later en enkele semi-overtuigende winstpartijen later probeert hij zijn carrière nieuw leven in  te blazen. Het is geen geheim dat hij weer terug wil naar de UFC. Daarvoor moet hij indrukwekkende prestaties afleveren in ‘mindere’ organisaties als de WSOF. Winst is dus de enige optie. Het nadeel voor Arlovski is dat zijn kin hem nog wel eens in de steek laat. In een divisie met hard hitters is dat geen goede eigenschap om te hebben. De andere zijde van de medaille is dat Arlovski een natural heavyweight en Johnson een ‘gemaakte’.

Helaas voor “The Pit Bull” kon hij zijn fysieke voordelen niet ten uitvoer brengen in de headliner tegen “Rumble”. Zoals wel vaker in zijn laatste gevechten oogde hij twijfelend en enigszins (te) waakzaam om KO te gaan. De kleinere maar frissere Johnson wist hier goed gebruik van te maken en de voormalige UFC champ wist hierdoor niet in zijn spel te komen. Johnson varieerde goed met stoten, trappen en veel clinch werk en Arlovski had hier geen echt antwoord op.

Hij had wel zijn momenten, momenten waarop we flitsen zagen van de oude Andrei. Boksen blijft zijn wapen en hij kwam af en toe goed en gevaarlijk door. Zijn sambo achtergrond zorgde er verder voor dat hij de takedowns van Johnson goed kon weren. Het was echter niet genoeg; in de eerste ronde kwam Johnson zelfs zo goed door met twee harde hoeken dat hij Arlovski bijna kon finishen. Arlovski toonde hart en ging door, maar hij leek zijn kaak geblesseerd te hebben, wat het beetje wind dat ie in zijn zeilen had, compleet leek doen verdwijnen.

Andrei Arlovski versus Anthony Johnson
Johnson wint terecht van The Pit Bull

Jammer voor Arlovski, maar Rumble wint verdiend de unanimous decision.

Overige resultaten
Marlon Moraes KO over Tyson Nam
David Branch UD over Paulo Filho
Josh Burkman KO over Aaron Simpson
Justin Gaethje TKO over Gesias Cavalcante
Danillo Villefort SD over Kris McCray
Rick Glenn TKO over Alexandre Pimentel
Waylon Lowe KO over Cameron Dollar
Richard Pathishnock TKO over Igor Gracie
Ozzy Dugulubgov UD over Chris Wade
Brenson Hansen KO over Tom Marcellino
Bill Algeo submission over Frank Buenafuente

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.