Categorieën
MMA nieuws UFC

Alistair Overeem krijgt rubber match tegen Fabricio Werdum

Het derde gevecht tussen Alistair Overeem en Fabricio Werdum is geboekt. Deze rubber match (de eerste partij eindigde in winst voor “Vai Cavalo”, de tweede in winst voor “The Reem”) zal plaats gaan vinden tijdens UFC 213 op 8 juli aanstaande.

Beide heren zijn bezig met een indrukwekkende win streak, des te indrukwekkender als je bedenkt hoe lang beide heren al bezig zijn en hoe lang geleden hun eerste match was (11 jaar geleden, in 2006!). Werdum heeft even de belt mogen vasthouden in een run waarin hij 7 van de 8 partijen won, maar verloor die in zijn eerste defense aan Stipe Miocic. Alistair heeft zijn laatste 5 van 6 gewonnen – zijn laatste onlangs op indrukwekkende wijze op KO tegen Mark Hunt –  maar ook zijn enige verliespartij kwam tegen Miocic in een gooi naar de belt.

Nu staan ze dus wederom tegenover elkaar. Het zou zomaar kunnen dat de winnaar hiervan – afhankelijk van hoe de partij verloopt – het weer tegen Stipe Miocic mag opnemen. Er staat veel op het spel dus.

Enige downside: de timing van deze partij zou zomaar eens kunnen betekenen dat Overeem niet aanwezig is op UFC Rotterdam dit jaar. Hoe dan ook: de heavyweight divisie heeft er weer een betekenisvolle partij bij.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.