Categorieën
MMA nieuws

Bellator 138 | STOPPEN Ken

Het kon natuurlijk ook niet anders gaan vannacht. We behandelen alleen even Ken tegen Kimbo, aangezien het daar om ging gisteren. De korte versie: Ken ging KO in de eerste ronde, zoals je mag verwachten van een vechter die:

51 jaar oud is
Al ongeveer 20 jaar actief is in de vechtsport
Geen kin meer heeft
Geen knieen meer heeft
Al 5 jaar niet meer gevochten heeft
En ga zo maar door

Kortom: Ken Shamrock is een schaduw van een schaduw van zijn vroegere zelf. Kimbo is ook niet bepaald een geweldenaar maar wat was dit pijnlijk om te zien van beide heren. Shamrock “scoorde” een trip takedown en een single leg uiteindelijk die er erg moeizaam en “scripted” uitzagen. Tijdens de eerste shoot al werd duidelijk dat Shamrock simpelweg niets explosiefs meer kan. Het leek initieel op een echte takedown maar je zag zijn knieeen tegenstribbelen en noodgedwongen de clinch opzoeken. In de clinch zag hij er wel sterk uit en leek hij zelfs fysiek de sterkere van de twee te zijn. Na een paar knieen en dus de uiteindelijke single leg, had Ken een op het oog diepe choke. Maar de observationeel sterke MMA fan zag dat Ken bewust de choke niet aantrok en zijn vrije hand op Kimbo zijn voorhoofd hield. Deze kon hierdoor “ontsnappen” en de klappen die daarna volgden leken wel degelijk echt.

Dat was het dus! Kimbo zegt dat ie “back” is en Shamrock? Die heeft laten zien dat ie moet stoppen. Dat gaat ie echter niet doen waarschijnlijk, dus we zullen hem wel weer terugzien.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.