Categorieën
MMA nieuws UFC

CM Punk gaat in de UFC vechten

Voor degenen die denken; wie is CM Punk? Het is niet gek dat je dat niet weet, want CM Punk is een worstelaar. Niet die met bloemkooloren maar uit de categorie met gekke pakjes aan en opgepompte lichamen. Een professioneel worstelaar dus.

In de trant van Brock Lesnar, die een eeuwigheid geleden alweer (althans zo lijkt het) mee ging knokken in de UFC en dat niet overdienstelijk deed (hij werd bijvoorbeeld de heavyweight champ) gaat deze CM Punk hem nu achterna.

Maar wie is deze gast nu eigenlijk? CM Punk heet eigenlijk Phil Brooks en worstelt al jaren in de WWE. Hij heeft ook een kampioenschap behaald hier en staat bekend als de “longest-reigning WWE Champion of the modern era”. Hij maakte zijn TV-debuut in de WWE een paar jaar voordat Brock Lesnar zijn opwachting in de UFC maakte, in 2006.

Hij heeft echter ook een achtergrond in Martial Arts; hij traint al enige tijd in BJJ onder Rener Gracie, niet de eerste de beste. Daarnaast is hij ook bedreven in Kempo.

CM_Punk
En zo ziet CM Punk er uit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij verwacht te gaan vechten in de middleweight divisie.

Alles leuk en aardig, maar de vraag is wat zijn plaats hier gaat zijn. Hij is vrij oud (36) voor een professioneel atleet in een intensieve sport als MMA. Ik zie hem bijvoorbeeld Chris Weidman niet uitdagen, om het zacht uit te drukken.

Het is dan ook waarschijnlijk dat hij aangetrokken is om “asses in seats” te krijgen. Dat zagen we eerder met Ken Shamrock (hoewel hij in eerste instantie een MMA vechter was), Brock Lesnar dus en nu CM Punk. Laten we hopen dat CM Punk in ieder geval iets toevoegt aan de middleweight divisie. Pay per Views zal ie in Amerika in ieder geval wel gaan verkopen verwacht ik.

Dit zegt Punk er zelf over:

“I have a background in kempo and I’ve been doing Brazilian jiu-jitsu for a long time,” Brooks said. “This is my new career, 100-percent. I’m going to go full steam ahead, all systems go after today, and it’s going to be fun. I have nothing but respect for everybody here at the UFC, everybody who steps in the Octagon to fight. And when it’s all said and done, when I’m finished, everybody’s going to have to respect me because I have come here to fight.”

En dit kun je ook in videovorm bekijken en beluisteren:

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.