Categorieën
MMA nieuws UFC

“Cyborg” geeft titel op, wil De Randamie

Cristiane “Cyborg” Santos is – of was tot voor kort – de bantamweight champ van Invicta. Deze titel is haar echter minder waard dan een titel in de UFC, want ze heeft de belt gelaten voor wat -ie is. Cyborg zegt daar zelf over:

July 29th, the UFC will be in south California, and I would like to fight in my backyard in America in Anaheim, California

Met andere woorden, ze wil de UFC belt. Daarvóór moet ze wel “onze” Germaine de Randamie verslaan, want die won onlangs van Holly Holm de featherweight titel. Cyborg voegt toe:

So, Germaine, I hope your hand is healthy enough to accept my challenge

So, there it is. Cyborg wil de UFC belt en die wil ze in de zomer. Ze heeft natuurlijk in Invicta en Strikeforce een indrukwekkend palmares opgebouwd en is waarschijnlijk de beste offensieve vrouwelijke vechter in de geschiedenis van het MMA. Een gedroomd gevecht tegen Ronda Rousey in haar piek is er nooit gekomen, maar Cyborg wil nu dus de kans grijpen om alsnog UFC gold te pakken.

De Randamie heeft vooralsnog nog niet gereageerd, maar dit lijkt zeker “de fight to make” binnen de UFC featherweight vrouwendivisie.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.