Categorieën
MMA nieuws UFC

Forrest Griffin retires

Forrest Griffin stopt ermee. Dit maakte Dana White bekend na UFC 160.

Forrest is de man, samen met Stephan Bonnar, die de UFC definitief in de mainstream heeft laten doorbreken met hun gevecht na het eerste seizoen van The Ultimate Fighter. Met hun balls-to-the-wall gevecht werden vele mensen insta-fan en veel van de hedendaagse MMA fans zullen dit gevecht noemen als het gevecht dat hun introduceerde aan MMA als sport.

Forrest maakte nog wel een grapje over zijn retirement: “When Dana tells you it’s time to retire, should retire”. Hiermee toonde hij aan dat het mede Dana zijn beslissing is, maar hij beseft terdege zelf ook dat zijn tijd om te stoppen gekomen is. Hij noemt met name blessures als voornaamste reden, iets wat hem ook weerhield om tegen Phil Davis aan te treden afgelopen december. Hij wil geen “unsecure product” zijn en stopt ook daarom met MMA.
Dana White noemde hem vervolgens belangrijk voor de UFC en zei dat hij de organisatie mede op de kaart heeft gezet en altijd klaarstond om te vechten als de organisatie daarom vroeg. Daaropvolgend zei hij dat Forrest altijd een plek zal houden binnen de UFC.

We zullen hem herinneren om zijn galgenhumor en bij tijd en wijle superieure mentaliteit, die hem in staat stelde te winnen van onder anderen Mauricio ” Shogun ” Rua en Quinton ” Rampage ” Jackson. Na zijn begin in 2001 (een verliespartij tegen oudgediende Dan Severn) had niemand kunnen denken dat hij zulke golven zou maken in het MMA landschap.

Nu, 12 jaar later, heeft hij dat gedaan en nog een schepje erbovenop. Forrest zelf geeft aan dat hij vrijwilligerswerk wil gaan doen, iets waar hij door zijn MMA carriere niet aan toe is gekomen tot dusver. Hij zal gemist gaan worden!

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.