Categorieën
Kickboksen

Glory: Collision 2 – Badr VS Rico kijken

Op 21 december – vandaag dus – gaan we, ijs en weder dienende, zien hoe Rico Verhoeven en Badr Hari voor de tweede keer tegen elkaar gaan kickboksen. Als het goed is wil je dat als vechtsportfan wel zien.

Hoe doe je dat: vanavond je tv aanzetten en de zender op Veronica. De card begint om 20.00, Rico tegen Badr zelf zal waarschijnlijk rond 23.00 beginnen.

Categorieën
Kickboksen MMA nieuws

Joe Rogan interview met Rico Verhoeven

Rico gaat internationaal! Zoals je waarschijnlijk wel zult weten heeft Joe Rogan een podcast. Daar kwamen eerst veelal prominenten uit de vechtsport wereld aan tafel maar tegenwoordig zo’n beetje iedereen die op een bepaald gebied iets interessants te melden heeft. Laat Rico Verhoeven nou net in allebei de categorieën vallen.

Check het interview hieronder!

Categorieën
Kickboksen

Rico weer tegen Badr

De rematch is realiteit geworden; Badr Hari gaat wederom tegen Rico Verhoeven kickboksen, enkele jaren (!) na hun eerste partij. Die partij eindigde in een overwinning voor Rico na een armblessure voor Badr.

Het gevecht zal plaats gaan vinden in de GelreDome op 21 december van dit jaar, op de Glory “Collision 2” card . Het gevecht zal 5 ronden duren. Of het om een titelgevecht gaat, is nu nog niet bekend.

Categorieën
Kickboksen MMA nieuws

Robin van Roosmalen gaat MMA doen

Robin van Roosmalen is geen onverdienstelijk kickbokser, op zijn zachtst gezegd. Hij is de enige binnen Glory die een titel in twee gewichtsklassen heeft behaald en heeft zich gemeten met de allerbesten. Nu, na 6 jaar voor Glory te hebben gevochten, is het tijd voor hem om zich te beproeven in het MMA.

Hij gaat trainen bij bekende MMA striking coach en Nederlander Henri Hooft, bij zijn Hard Knocks 365 Gym. Robin zegt over de move:


,,Na tien jaar op het hoogste niveau te hebben gekickbokst ben ik trots dat ik nu fulltime de overstap maak naar het MMA. Ik heb het volle vertrouwen in mezelf en in mijn team om de volgende stappen te zetten in mijn carrière. Het beste moet nog komen, 2019 gaat mijn jaar worden.”

Hij is nog maar 29 jaar en hij heeft al wat ervaring (2 gewonnen partijen) dus het zou zomaar kunnen dat hij impact gaat maken in de featherweight division. Het is niet alleen een sportieve uitdaging voor hem, ook geld speelt een rol in zijn keuze:


,,Als ik in het MMA hetzelfde niveau zou bereiken dan als kickbokser, was ik al lang miljonair geweest. Na één gevecht waarschijnlijk al.”

Robin van Roosmalen als MMA-vechter dus. Het is nog niet bekend bij welke organisatie hij zich gaat aansluiten, maar mócht het de UFC zijn, dan staat hem wat te wachten in de talentvolle featherweight division. Misschien kan Conor McGregor verleid worden om terug te keren naar zijn oude gewichtsklasse? Nooit verkeerd, jezelf meten met een kickboks meester als “Pokerface”…

Categorieën
Kickboksen

Glory 54: hoe en waar te kijken

Vanavond vind Glory 54 plaats en kan je dus weer een paar mooie kickbokspartijen bekijken. Eén daarvan is natuurlijk Rico Verhoeven tegen Mladen Brestovac voor de Glory heavyweight titel. Maar waar en hoe ga je dat zien?

Simpel: vanavond vanaf 22.30 op Ziggo Sport. (kanaal 14 voor Ziggo abonnees).

De partij van Rico tegen Brestovac zal naar verwachting rond 12 uur ’s nachts plaatsvinden.

Categorieën
Kickboksen

Glory 51 resultaten

Mocht je het gemist hebben, gisteren vond de terugkeer van Badr Hari in de kickboksring plaats. Dat gebeurde in Ahoy Rotterdam op de Glory 51 card. Er waren natuurlijk ook een hoop andere partijen; hieronder vind je alle uitslagen van Glory 51.

Badr wint, maar met ring rust

Badr gaf het zelf al naderhand aan; hij had een beetje ring rust en moest wennen. Dat was duidelijk te zien tegen Hesdy Gerges, die overigens een erg goede partij vocht en precies deed wat hij moest doen.

Badr ging furieus van start maar Hesdy bleef goed staande. Hari mikte vaak op het lichaam van de Egyptische gigant, maar deze liet zich niet verleiden om zijn handen omlaag te brengen en hield zijn dekking strak. Hij deelde zelf ook zijn stoten uit, gecombineerd met low kicks en dit had effect: aan het einde van de eerste ronde waren Hari zijn benen zelfs even van rubber.

Dat hield Hesdy echter niet lang vol. Beide heren werden moe en vanaf het midden van de tweede ronde ongeveer nam Badr het over. Hij vocht wat minder energiek dan normaal en nam de tijd; dat betaalde zich in combinatie met zijn lichtere fysiek uiteindelijk uit.

De decision win is voor Badr – hoewel niet super indrukwekkend – en de weg is vrij voor een rematch met rivaal Rico Verhoeven.

Volledige uitslagen en resultaten Glory 51

GLORY 51 Rotterdam
Heavyweight Badr Hari def. Hesdy Gerges via unanimous decision (29-28, 30-27 x4)
Heavyweight Tomas Mozny def. Daniel Skvor via unanimous decision (29-28 x2, 30-27 x3)
Welterweight Eyevan Danenberg def. Thongchai Sitsongpeenong via unanimous decision (29-28, 30-27 x4)
Welterweight Eyevan Danenberg def. Jimmy Vienot via split decision (30-27 x2, 28-29 x2, 29-28)
Welterweight Thongchai Sitsongpeenong def. Alan Scheinson via split decision (29-28 x2, 28-29 x2, 29-28)

GLORY 51 Super Fight Series
Welterweight Alim Nabiyev def. Cedric Doumbee via split decision (28-29, 29-28 x4)
Welterweight Mohammed Jaraya def. Miles Simson via unanimous decision (29-28 x3, 30-27 x2)
Lightweight Tyjani Beztati def. Anil Cabri via first-round TKO (R1, 2:17, right head kick)
Featherweight Massaro Glunder def. Victor Pinto via unanimous decison (29-28 x5)
Middleweight Kevin van Heeckeren def. Bas van der Kroon via first-round KO (R1, 2:48, punches)

Categorieën
Kickboksen

Glory 51: Badr Hari vs Hesdy Gerges | waar te kijken en hoe te zien

Vanavond vindt Glory 51 in Rotterdam plaats. Dat is een interessante kickboks-card op zich maar de hoofdattractie is natuurlijk zonder twijfel Badr Hari tegen Hesdy Gerges. De bad blood is aanwezig tussen deze twee heren gezien hun eerdere partij jaren geleden: Hari werd gediskwalificeerd wegens natrappen op de grond.

Sowieso is het de terugkeer van Hari na lange tijd van inactiviteit; gaat hij nog van het niveau van weleer zijn? Sowieso is hij een stuk lichter (100 kilo ongeveer) dan voor zijn partij tegen Rico Verhoeven (115 kilo). Of dat een goed teken is voor Hari gaan we vanavond zien.

Waar dan? Op het Ziggo Sport Kanaal.

Hoe laat? Om 21.00 begint de card, waarbij het gevecht van Badr Hari tegen Hesdy Gerges waarschijnlijk rond 23.00 zal beginnen.

Categorieën
Kickboksen

Hesdy Gerges eerste tegenstander Badr Hari bij comeback

Badr Hari komt terug naar de kickboksring, dat is ondertussen bekend. Dat dat in maart zou gaan plaatsvinden onder de Glory-vlag eveneens. De tegenstander is nu ook al enige tijd bekend: Hesdy Gerges gaat Badr in de Glory-ring verwelkomen.

Dus niet eerst tegen Rico Verhoeven: dat komt later hoogstwaarschijnlijk, mede afhankelijk van hoe Badr het er vanaf gaat brengen tegen Hesdy. Hesdy en Badr hebben al geschiedenis: in 2010 won Gerges op diskwalificatie van Badr: Hari gaf Gerges een trap vol in het gezicht nadat deze laatste was gestruikeld.

Bad blood dus. Zet maar vast in je agenda: 3 maar 2018, Badr tegen Gerges in de Glory-ring.

Categorieën
Kickboksen

Badr Hari is BACK

Wat een kickboksweekend. Rico wint op spectaculaire wijze van Jamal ben Saddik en verdedigt zijn titel. Alsof dat niet genoeg is werd er nog iets groots aangekondigd: Badr Hari keert terug de kickboksring in.

Na zijn partij in december 2016 tegen Rico Verhoeven – die Hari zijn kant op leek te gaan – was het stil rondom Badr. Hij moest nog enkele maanden uitzitten van een opgelegde gevangenisstraf en dus kwam hij weinig toe aan kickboksen.

Badr_Hari_Rico_Verhoeven
Het was stil rondom Hari na zijn partij tegen Rico

Dat is nu anders: tijdens Glory 49 werd namelijk aangekondigd dat Badr Hari terugkeert in het kickboksen! Bari liet het volgende optekenen:

“In het belang van de sport en het publiek keren we weer terug”

Waarvan akte! Een datum hebben we ook: 3 maart. De tegenstander is nog nader te bepalen maar het moet gek lopen wil het niet Rico Verhoeven himself zijn – die daagde Hari gisteren na zijn overwinning op Ben Saddik al uit.

Badr heeft in elk geval een contract voor meerdere gevechten bij Glory getekend, dus het lijkt er op dat hij er weer in zit voor de “long run”.

Positieve ontwikkeling voor de kickbokssport, die wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken.

Categorieën
Kickboksen

Glory 49: Rico wint

Gisteren vond in Ahoy Rotterdam Glory 49: Redemption plaats. Verschillende spectaculaire gevechten stonden op de card, maar het ging natuurlijk om Rico Verhoeven tegen Jamal ben Saddik. Lees verder!

Rico overkomt tegenslag, wint alsnog

Rico Verhoeven moest zijn meerdere erkennen in Jamal ben Saddik toen beide heren tegenover elkaar stonden in 2011. Rico liep tegen een stoot van de Belgisch – Marokkaanse reus op en zakte in elkaar. Ondertussen is Jamal op grotendeels dezelfde voet verder gegaan en Rico heeft de Glory wereldtitel in zijn bezit. Dat ze elkaar gingen tegen komen op een later moment leek dan ook onvermijdelijk.

Dat werd gisteren bewaarheid. Na wat gescheld en gespuug in de aanloop naar de partij, stonden beide zwaargewichten tegenover elkaar in de Glory ring. Dat er emotie mee gemoeid was werd vrij snel duidelijk: beide heren klapten er vol op en probeerden elkaar in de beginfase een kopstoot te geven.

Jamal had het betere van de eerste ronde. Met zijn zware stoten – weliswaar veelal op de dekking – wist hij Rico te raken en even leek het erop dat de Brabander zijn titel ging inleveren. Dit was echter van korte duur en na een hachelijke eerste ronde pakte de Brabander de controle over de partij.

Ben Saddik begon te missen en ondanks dat het gevaar van zijn power aanwezig bleef, kon hij zijn wil niet opleggen. Rico begon te scoren met straights, low kicks en body kicks en nam de partij definitief over in de derde en vierde ronde. In de vijfde ronde deed Verhoeven precies wat hij voorspelde: Ben Saddik KO slaan.

Met een trap naar het hoofd bracht hij “Goliath” aan het wankelen en een barrage van stoten volgde. Ben Saddik was staand KO en zakte tegen de touwen ineen: Rico blijft de Glory zwaargewicht kampioen en heeft ondertussen een ongekende reeks neergezet.

Rico_Verhoeven_Glory_49
Rico behoudt op spectaculaire wijze zijn Glory zwaargewicht titel

Volledige resultaten Glory 49: Redemption

GLORY: REDEMPTION
Heavyweight World Title Bout: Rico Verhoeven def. Jamal Ben Saddik (KO, R5)
Light Heavyweight Bout: Danyo Ilunga def. Michael Duut (KO, R3)
Featherweight Bout: Bailey Sugden def. Chenglong Zhang (UD)
Featherweight No. 1 Contender Bout: Petchpanomrung Kiatmookao def. Zakaria Zouggary (KO, R3)

GLORY 49 SuperFight Series
Middleweight World Title Bout: Alex Pereira def. Yousri Belgaroui (TKO, R3)
Welterweight Bout: Alim Nabiyev def. Nieky Holzken (UD)
Heavyweight Bout: D’Angelo Marshall def. Ismael Londt (UD)
Heavyweight Bout: Anderson Silva def. Brian Douwes (UD)
Welterweight Bout: Eyevan Danenberg def. Jamie Bates (UD)

GLORY 49 Rotterdam
Lightweight Tournament Final Bout: Stoyan Koprivlenski def. Tyjani Beztati (UD)
Lightweight Bout: Christian Baya def. Samo Petje (KO, R1)
Welterweight Bout: Omar Moreno def. Anying Wang (UD)
Lightweight Tournament Semifinal Bout B: Tyjani Beztati def. Niclas Larsen (UD)
Lightweight Tournament Semifinal Bout A: Stoyan Koprivlenski def. Maykol Yurk (KO, R1)

Foto credit: ANP