Categorieën
Kickboksen

‘Legend’ uitslagen: Badr verliest op KO

Soms kan je de belangrijkste uitslag van een vechtsport avond in één zin samenvatten. Dit was er zo één.

Zabit Samedov wint tegen verwachtingen in
Samedov ging zijn tweede gevecht in recente tijden tegen Hari in met een fikse achterstand. De verwachtingen waren tegen hem en winnen leek schier onmogelijk. Samedov had Hari een paar maanden eerder nog goed partij gegeven maar dit zou aan Badr zijn tijd in de gevangenis hebben gelegen, hier kon hij niet trainen, enzovoorts. Tot zover vrij redelijke uitspraken. Maar tijdens hun gevecht gisterenavond bleef hier vrij weinig van over.

Badr had in het pre-fight interview nog gezegd dat de echte Hari terug was en tijdens de promoreel (die vrij uitgebreid was en waar Samedov toch zeker enkele minuten op moest wachten) vertelde hij dat Samedov niet verdiende met hem in de ring te staan en dat hij hem in de eerste ronde KO ging slaan. Nogmaals vrij zeker van zichzelf maar gezien de skills en fysieke eigenschappen van beide vechters zeker niet overdreven. Op papier had Samedov dan ook een zware taak in Moskou: hij is 14 centimeter kleiner en stapte met zo’n 15 kilo minder aan lichaamsgewicht de ring in. Niet makkelijk dus, zeker omdat Samedov ook technisch niet tot de kickboks top van de wereld gerekend mag worden.

Hoe anders bleek dat in de praktijk. Badr vocht niet ‘lang’ maar ‘kort’ en ging volledig mee met de alles-of-niets strategie van Samedov. Het was een echte brawl-partij en deze lopen meestal beter af voor kleinere, kortere vechters. Hier kwam Badr Hari ook achter en in de eerste ronde kreeg hij al een down nadat hij al eerder wankelde op een zware stoot van de kleinere Samedov. Eerste ronde voor Samedov dus, en in de tweede rond deed Hari niets om dit beeld te veranderen. Hij bleef slagenwisselingen aangaan en op de korte momenten dat hij wel de overhand kreeg, vergat hij zijn lengte te gebruiken om kniestoten uit te delen bijvoorbeeld.

Deze vreemde strategie bleef hij aanhouden en het was dan ook een kwestie van tijd voordat hij tegen de onvermijdelijke stoot van Samedov opliep; dit gebeurde dan ook en een wat verbouwereerde Hari bleef op zijn knieen zitten en liet zich uittellen. Hij leek nog volledig coherent dus dit uittellen zag er op zich wat vreemd  uit, maar er zijn vreemdere dingen gebeurd in het Oostblok tijdens kickbokswedstrijden.

Hoe het ook zij; Samedov overwint en Hari heeft al aangegeven even een pauze te nemen van de vechtsport.

Oh: en Aleksander Emelianenko won en passant ook nog even van Bob Sapp.

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.