Categorieën
MMA en training MMA instructional

MMA training: head movement

Onze vrienden van Sherdog hebben een terugkerend item genaamd “Technique of the Week”. Dit keer gaat het om een basistechniek, welke echter wel zeer belangrijk is: het bewegen van het hoofd en hiermee ontwijken van stoten. Of je nou net begonnen bent met MMA training of je een doorgewinterde veteraan bent:

Neem het in je op!

 

Categorieën
MMA instructional

Wie slaat er nu het hardst?

Het is alweer een oudje, maar wil hem toch met jullie delen. Fightnomics.com is een website (onder andere, er is ook een boek) die op wetenschappelijke wijze MMA als sport benadert. Erg cool als je een beetje into analytische zaken bent.

Zo hebben ze vorig jaar inzichtelijk gemaakt wie van de heavyweight divisie het meest accuraat is, de meeste knockdowns genereert, het hoogste volume aan strikes produceert, en ga zo maar door. Het antwoord over wie het hardste slaat zal je misschien niet verrassen, maar desalniettemin een coole analyse!

Check ‘m hieronder: (onder de grafiek een uitleg erbij)

Fightnomics-UFC-Heavyweight-Striking-Assessment-Graph

Categorieën
MMA fight MMA instructional

How to win a street fight with head movement

Cool filmpje van de mensen achter howtofightnow.com. Een getrainde MMA vechter daagt mensen op straat uit om hem te raken. Check it!

Categorieën
MMA en training MMA instructional

Anderson laat zien hoe het moet!

Cool filmpje van een sessie met Anderson Silva die vragen beantwoordt van onder andere Rico Verhoeven en nuttige technieken demonstreert.

Check ‘m hieronder en leer van The Spider!