DREAM

DREAM was een MMA organisatie die in Japan is opgericht door de voormalige PRIDE Fighting Championships eigenaren en de eigenaren van de K-1, de Fighting and Entertainment Group.

De organisatie werd op 13 februari 2008 in het leven geroepen in het leven geroepen en zou je kunnen zien als een soort doorstart van PRIDE oude stijl en een directe opvolger van Hero’s. Sterker nog, de organisatie is ontstaan uit een ‘farewell-event’ voor PRIDE, dat zo positief door het publiek werd ontvangen dat werd besloten tot de oprichting van DREAM. Meteen al werd bevestigd dat de top Hero’s vechters deel werden van de nieuwe organissatie en dat grote talenten als Mirko Cro Cop, Kazushi Sakuraba en Hayato ´Mach´ Sakurai hun naam hadden verbonden aan de nieuwe organisatie.

Internationaal succes en partnerschappen volgden vrij snel. In Amerika kreeg DREAM partnerschappen voor elkaar met HDNet, EliteXC en Strikeforce. Het idee met de laatste twee was dat onderling vechters uitgewisseld zouden worden. Met de samenwerking met M-1 betekende dit ook dat Fedor Emelianenko in theorie zou kunnen uitkomen voor DREAM. Daarnaast zouden titels binnen de genoemde organisaties ook ‘unified’ kunnen worden, zoals in het boksen ook gebruikelijk is. Dit zou een unicum zijn in MMA als sport.

Helaas bleek DREAM als nieuwkomer op MMA gebied toch geen lang gevecht beschoren. Ondanks de aanwezigheid van populaire topvechters als Alistair Overeem, Gegard Mousasi, Kazushi Sakuraba, Jason ‘Mayhem’ Miller, Shinya Aoki en vele anderen, werd op 16 mei 2012 bekend dat DREAM officieel bankroet werd verklaard. Op 3 juni 2012 was DREAM officieel geen MMA organisatie meer en waren zij ‘out of business’.

De regels waren als volgt. Er zijn altijd 3 rondes van 5 minuten lang, ongeacht of het om een titelgevecht gaat. Stomps en soccer kicks zijn niet toegestaan mits gericht naar het hoofd. Naar het lichaam zijn deze technieken wel legaal. Ellebogen naar het hoofd zijn evenmin toegestaan. Verder zijn klappen op de achterkant van het hoofd niet toegestaan en knietjes en trappen naar het hoofd zijn gebonden aan bepaalde omstandigheden en niet zonder meer toegestaan.
DREAM had 7 gewichtsklassen:
– Bantamweight (61 kg)
– Featherweight (65 kg)
– Lightweight (70 kg)
– Welterweight (76 kg)
– Middleweight (84 kg)
– Light Heavyweight (93 kg)
– Heavyweight (93 kg en zwaarder)

Ondanks de ondergang van deze MMA organisatie hebben ze meer dan 20 evenementen georganiseerd waarin top vechters hun skills lieten zien of tot bloei kwamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.