Brock Lesnar

Geboortedatum12 juli 1977
NationaliteitAmerikaanse
Lengte190.5 cm (6'3")
Gewicht119 kg (265 lbs)
Nickname

Brock Lesnar is een van de bekendste MMA vechters in recente tijden. Oorspronkelijk een professioneel worstelaar die zijn roots heeft in het college worstelen. Is daar in zijn jeugdjaren zeer succesvol in geweest en is vandaar uit doorgestroomd naar de WWE. Na een aantal jaren te hebben geschitterd aldaar, besloot hij in 2007 de overstap te maken naar MMA, en met wisselend succes.

Brock Lesnar begon zijn carrière met een makkelijke overwinning op Min Soo Kim in K-1 HERO’s. De UFC pikte hem daarna op, waar hij zijn eerste partij verloor op submission van Frank Mir. Hierna ging hij echter op een winstreak tegen best behoorlijke tegenstanders; Heath Herring, Randy Couture, Frank Mir en Shane Carwin delfden het onderspit tegen de gigant uit Minnesota en hij werd na zijn overwinning op Randy zelfs UFC Heavyweight Champ. Een knappe prestatie voor iemand met zo weinig ervaring tot dat punt. In deze periode kreeg hij echter te maken met diverticulitis; een potentieel (maar vaak onschadelijke) levensbedreigende darmaandoening. Hij kwam nog wel terug de octagon in maar was daarna nooit meer de oude; hij verloor zijn eerste partij sinds zijn terugkomst kansloos van Cain Velasquez, waarna hij weer met de aandoening te maken kreeg. Dit bleek te veel gezien zijn laatste partij tegen Alistair Overeem; Overeem domineerde hem van begin tot eind en Lesnar leek geen schim van de vechter die hij ooit was. Daarbij is Overeem natuurlijk ook niet de eerste de beste.

Hoewel zijn MMA carrière vrij kort was , was hij een grote ‘ draw ‘ en zorgde voor veel Pay per Views. Zijn eendimensionale stijl bracht echter snel zijn zwakheden aan het licht; basic striking en het feit dat hij niet goed kon omgaan met het incasseren van stoten. Hij zal echter altijd bekend blijven als een van de bekendste MMA vechters, zijn uitzonderlijke fysieke kracht en explosiviteit en het feit dat hij in relatief korte tijd UFC champ is geworden. Even leek met zijn komst weer dat pure worstelaars weer konden domineren in MMA. Dat was echter maar van korte duur.

In 2015 was er even het gerucht dat hij terug zou keren als MMA vechter naar de UFC. Dat is uiteindelijk echter niet waar gebleken; hij heeft in dat jaar zijn contract met de WWE verlengd.

In juni 2016 werd dan toch bekend dat hij terug zou keren naar het MMA, vooralsnog voor één partij tijdens UFC 200. Op deze mega card zou hij het op gaan nemen tegen “The Super Samoan”, Mark Hunt. Niet alleen dit, hij won dit gevecht ook nog eens overtuigend. Zijn reactie op zijn toekomstplannen is “One day at a time”, maar het zou nog eens interessant kunnen worden met Brock Lesnar terug in de HW divisie. Helaas zorgden perikelen met een failed drug test daarna voor in elk geval een schorsing tot juli 2017 en een ongewisse toekomst in het MMA voor Brock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.