Frank Shamrock

Geboortedatum8 december 1972
NationaliteitAmerikaanse
Lengte177 cm (5’10”)
Gewicht83 kg (185 lbs)
Nicknamegeen

Frank Shamrock, geboren als Frank Juarez, is een vroege pionier en voor velen een legende in de sport van MMA. Als de geadopteerde broer van Ken Shamrock is Frank uitgegroeid tot wat vele beschouwen een van de meeste complete mixed martial artists van zijn tijd.

Frank Shamrock was in zijn jeugd geen lieverdje, zoals vele anderen destijds in Bob Shamrock’s tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen. Na tijden in en uit jeugd detentie centra te zijn gegaan, kwam hij in aanraking met Bob. Door de aanwezigheid van een zeker Ken Shamrock en de begeleiding van Bob, veranderde Frank Shamrock zijn leven vanaf dat moment.

Als je bedenkt dat hij geen formele martial arts training in zijn jeugd heeft gekend en pas in 1994 begon met trainen in submission grappling onder zijn broer Ken, is het duidelijk dat hij ontzettend veel talent had. Zijn debuut kwam in 1994 in Pancrase tegen Bas Rutten als zware underdog. Dat gevecht won hij echter (niet makkelijk overigens).
Na een aardige fightrecord en reputatie te hebben opgebouwd in Pancrase, werd hij later ontslagen omdat zijn broer Ken met woorden de organisatie had verlaten. Hij ging via een aantal gevechten in andere organisaties naar de UFC, waar hij uit zou groeien tot één van de beste vechters die de organisatie ooit heeft gekend. Klassiekers zijn zijn gevechten tegen Igor Zinoviev, Kevin Jackson en natuurlijk Tito Ortiz.
Frank is gestopt met vechten in juni 2010 na een verliespartij tegen Nick Diaz. Hij was één van de eersten die alle disciplines in het MMA beheerste en dit koppelde aan een uitstekende fysieke conditie. Later zijn Ken en hij uit elkaar gegroeid, wat ertoe heeft geleid dat zij niet ‘on speaking terms’ zijn geweest met elkaar. Een gevecht tussen beide Shamrocks is al jaren bron van geruchten en speculaties. Hier kwam echter een einde aan na een gezamenlijke documentaire van de beide heren, waar zij weer nader tot elkaar kwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.