Categorieën
MMA nieuws

Tim Sylvia houdt het voor gezien

Er is veel nieuws geweest afgelopen week, in MMA land. Alistair Overeem versus Roy Nelson werd aangekondigd, Jon Jones verdedigde zijn titel succesvol tegen Daniel Cormier en oh ja Jones werd ook nog even betrapt op het gebruik van cocaïne. Het was me het weekje dus wel.

Maar dan; nog groter nieuws. Voormalig (tweemalig!) UFC heavyweight kampioen Tim Sylvia, kapt ermee. Dat is niet helemaal zonder controverse gegaan, maar daar was hij tijdens het hoogtepunt van zijn carriere ook niet van gevrijwaard. Hij werd namelijk al eens gepakt voor steroiden (gebruikte hij om “er beter uit te zien” en gaf het gebruik ook ruiterlijk toe) en zo kakte hij zichzelf onder tijdens zijn gevecht met Assuerio Silva.

Hij zou afgelopen week nog aantreden in een MMA gevecht. Maar wat bleek; de atletische commissie keurde hem af. Waarom: hij bleek twee jaar ouder te zijn dan wat iedereen dacht (40 jaar, in plaats van 38) en hij woog 371 pond (omgerekend iets minder dan 170 kilo), waarbij er afwijkende zaken werden geconstateerd in / bij zijn hart.

Tim_Sylvia_retires
Zo ziet 170 kilo Tim Sylvia eruit

Het doek valt dus voor Big Tim! Hij werd tijdens zijn carrière nog wel eens belachelijk gemaakt, (niet in de laatste plaats door teammaten Matt Hughes en Jens Pulver) maar feit blijft dat hij twee keer heeft gewonnen van (de nu nog soort-van relevante) Andrei Arlovski, de destijds favoriete Ricco Rodriquez op zijn kloten gaf en Gan McGee ook een lesje heeft geleerd. Daar stonden oersaaie gevechten tegenover (tegen Jeff Monson onder andere) en een ongenadig pak slaag van Randy Couture en Fedor Emelianenko. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij in minder dan tien seconden verloor van bokslegende (maar MMA nitwit) Ray Mercer.

Wat is jouw favoriete Tim Sylvia moment?

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.