Categorieën
UFC

UFC 182 | Jones versus Cormier: wie wint er

Jon Jones gaat aanstaande zaterdag tegen Daniel Cormier vechten. Het komt maar zelden voor dat twee ongeslagen, legitieme vechters het in de UFC tegen elkaar opnemen (we zien die DQ loss van Jones maar door de vingers).

De vraag is: wie gaat er winnen? Voor velen is het duidelijk en gaat Jones winnen. Hier horen ook de oddsmakers bij. Wat zouden hun argumenten kunnen zijn? Laten we eerst naar de fysieke eigenschappen kijken.

Jones is jonger (bijna 10 jaar)
Jones heeft 12 inch meer reach

Jones versus Cormier UFC 182
Zal het lengteverschil doorslaggevend zijn?

 

Twee hele belangrijke dingen en aspecten die volgens onze vrienden van Fightnomics het belangrijkste zijn bij het voorspellen van een MMA gevecht. Maar hoe zit het met prestaties in de ring? Als we daar naar kijken, zien we het volgende plaatje.

Beiden heren vechten het liefst van afstand, hoewel Cormier zijn reach veel kleiner is
Zowel Jones als Cormier zijn vrijwel onmogelijk om een takedown tegen te scoren, Cormier is zelfs nog nooit naar de grond gehaald
Jones is accurater van afstand met zijn jab
Qua takedowns zijn beiden qua volume en succespercentage aan elkaar gewaagd
Cormier incasseert iets minder tijdens zijn gevechten

Dan de tegenstanders. Jones heeft de beste van de besten in de LHW divisie verslagen. Cormier heeft Henderson onlangs alle hoeken van de Octagon laten zien en in de heavyweight divisie enkele big boys als Antonio Silva en Josh Barnett verslagen, met speels gemak welteverstaan.  Daarnaast delfden ook Frank Mir en Roy Nelson compleet kansloos het onderspit. Echter qua niveau in de LHW divisie heeft Jones veruit de kwalitatief betere opponenten verslagen.

Al met al dus erg close allemaal. Jones heeft de jeugd en reach aan zijn zijde en heeft laten zien onverslaanbaar te zijn, tot op heden. Hoewel Gustafsson in dat imago een flinke deuk heeft geslagen.  Aan de andere kant; styles make fights en Cormier heeft de stijl en skills om voor iedereen een nachtmerrie te zijn.

Dubbeltje op zijn kant dus, maar ik zeg; Jon Jones wint nipt.

 

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.