Categorieën
MMA nieuws UFC

UFC on FOX 14 uitslagen

Wat kan een gevecht in korte tijd toch veel duidelijk maken. Dat was gisteren niet van toepassing op één gevecht, maar wel twee.

Gustaffson terug naar de tekentafel

Alexander Gustaffson gaf Jon Jones nog niet heel lang geleden het gevecht van zijn leven. Jones won de partij, maar velen waren het daarmee oneens. Objectief beschouwd was het in ieder geval het zwaarste gevecht van Jones tot op heden. Als er iemand Jones kon verslaan, was het The Mauler dus wel.

Dan Anthony Johnson. Een voormalige welterweight (!) die na een paar keer niet op gewicht kon komen, via successen in onder andere de WSOF zijn weg terug vond naar de UFC. Daar liet hij zien een levensgevaarlijke contender te zijn. Hij zou echter slechts een obstakel zijn in Gustaffson’s weg naar de rematch met Jones.

Johnson bleek echter een iets te gevaarlijk obstakel, en zelfs een onoverkomelijk obstakel voor Gustaffson. In slechts 2 minuten was het bekeken en is Johnson, mits Jones terugkomt van zijn cocaine-problemen, de volgende uitdager.

Gustaffson_Johnason_UFC_on_FOX_14
Johnson was superieur

Het gevecht begon nog op gelijke basis. Gustaffson gebruikte zijn reach goed en scoorde met combinaties en een paar lowkicks. Al snel nam Johnson het over met zware head kicks en stoten. Gustaffson had geen antwoord op de overweldigende power van Rumble. Hij scoorde nog wel goed terug met een harde rechtse directe, maar Johnson liet zich niet tegenhouden. Na een korte stop door een eye poke voerde hij de druk op en raakte hij Gustaffson uiteindelijk met een harde overhand right. Gustaffson ging neer en absorbeerde zware stoten en hammerfists op de grond. Nadat een aantal uitzonderlijk harde stoten onder de oksel van Gustaffson doorkwamen, hield de scheids het voor gezien: Johnson is de nieuwe #1 contender in lightheavyweight divisie.

Moet Henderson stoppen?

Het tweede gevecht wat veel duidelijk maakte in korte tijd, was “onze” Gegard Mousasi tegen Dan Henderson. Hoewel Dan Henderson over het onsterfelijke Randy Couture-gen lijkt te beschikken, lijkt hij nu toch echt het beste achter zich te hebben gelaten. Zijn tweede belangrijkste pluspunten, zijn kin en rechter stoot, lijken verdwenen te zijn. Hij is te traag om zijn rechterhand ook maar in de buurt te brengen van een uitermate vaardige vechter als Mousasi en zoals de Amerikanen zeggen: zijn chin is “cracked”. Nadat Vitor Belfort al liet zien dat Hendo wel degelijk knockout kan gaan, deed Mousasi er een schepje bovenop.

Henderson deed eigenlijk nooit mee. Hij landde nog wel een goede harde lowkick, maar vanaf daar was het alleen maar Mousasi, die goed scoorde met trappen en stootcombinaties. Na een soort-van-eyepoke, waarbij Hendo zelf aangaf gewoon door te willen gaan nadat Mousasi de scheids erop leek te attenderen dat er iets mis was, fakete Henderson de takedown en wilde hij daarna uithalen met de H-bomb.

Mousasi doorzag het echter en bracht hem naar de grond met een goedgeplaatste rechtse. De follow-up punches zorgden ervoor dat de scheids genoeg had gezien en Mousasi won hiermee op TKO van een levende legende.

Uitslagen UFC on FOX 14

Main card
Anthony Johnson def. Alexander Gustafsson via first-round TKO
Gegard Mousasi def. Dan Henderson via first-round TKO
Ryan Bader def. Phil Davis via split decision
Sam Sicilia def. Akira Corassani via first-round KO

Undercard
Albert Tumenov def. Nico Musoke via unanimous decision (29-28 x3)
Kenny Robertson def. Sultan Aliev via first-round TKO (2:42)
Makwan Amirkhani def. Andy Ogle via first-round TKO (0:08)
Nikita Krylov def. Stanislav Nedkov via submission (guillotine) (R1, 1:24)
Mairbek Taisumov def. Anthony Christodoulou via second-round KO (0:38)
Mirsad Bektic def. Paul Redmond via unanimous decision (30-27 x2, 30-25)
Viktor Pesta def. Konstantin Erokhin via unanimous decision (30-27 x2, 29-28)
Neil Seery def. Chris Beal via unanimous decision (30-27 x2, 29-28)

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.