Categorieën
MMA fight MMA nieuws UFC

UFC On Fuel TV 8 preview

Vanavond is het zover en gaat Wanderlei Silva weer in zijn geliefde Saitama Super Arena vechten. Hij zal zeker de populairste vechter daar zijn, maar zal dat genoeg zijn voor de overwinning? Wij kijken vooruit naar de twee meest aansprekende partijen.

Laatste kunstje?
Zoals we weten gaat Wanderlei Silva richting het einde van zijn carriere. Deze partij in Japan is er een bij uitstek die hij graag wil winnen. Japan is immers gedurende zijn jaren in PRIDE zijn tweede thuis geweest.

Brian Stann heeft vantevoren zijn respect al betuigd voor de legendarische Axe Murderer. Dit zal niet betekenen dat hij het rustig aan gaat doen, en daar staat Wanderlei nou ook niet bepaald om bekend. Silva heeft meer credentials op de grond maar de verwachting is groot dat dit gevecht daar welgeteld nul seconden zal plaatsvinden.

Een classic stand & bang partij zal het dus worden denken wij. Wanderlei is altijd een vechter geweest van het credo “Take one to give one” en de “ones” die hij gaf waren meestal harder dan zijn opponent, waardoor hij in combinatie met zijn agressie een waar bloedbad kon aanrichten. Met de jaren is zijn kin echter verdacht geworden. Hoewel Silva bekend staat om zijn herstellend vermogen, heeft hij in de UFC niet het voordeel van scheidsrechters die gevechten net iets te lang laten doorgaan, waardoor hij vaak weer kon bijkomen van harde poeiers. Als hij dus als een dolleman gaat swingen verwachten wij een TKO overwinning voor Stann. Wanderlei zijn kin kan dergelijke exchanges met een hard hitter als Stann waarschijnlijk niet meer aan; dat heeft Chris Leben op (pijnlijke) wijze aangetoond.

Dus wat moet Wanderlei doen om te winnen? Vecht ie als tegen Bisping dan maakt hij een goede kans. Maakt ie er een brawl van dan kan het zijn dat Stann het licht uitdoet. Maar zoals we weten komt Wanderlei altijd “to make a great show for the fans”.

Wat de uitkomst ook gaat zijn, wij kunnen niet wachten! Onze voorspelling: Wand door TKO (wegens nostalgische overwegingen uiteraard)

Struve groeit steeds verder
Dat bedoelen we natuurlijk niet letterlijk, want de beste man is al ruim over de twee meter. Zijn striking game en massa groeien echter wel zienderogen. Is dat genoeg voor een overwinning op Hunt?

Als hij zijn koppie er bij houdt denken wij van wel. Geen exchanges aangaan, want Mark Hunt heeft een kin van graniet en een staaf dynamiet in zijn beide handen. Struve is nog niet comfortabel genoeg met zijn reach om er een wapen van te maken, dit hebben we gezien tegen onder andere Travis Browne, Christian Morecraft en vele anderen die erin slaagden om de kin van de reusachtige Hollander te vinden.

Hij moet het slim spelen en er geen standup war van maken. Met zijn lange ledematen en uitstekende BJJ kan hij Hunt, die op zijn best gemiddelde sub defense heeft, in de eerste ronde nog laten tappen.

Het hangt allemaal af van intenties en game planning. Wij denken dat Struve heeft geleerd van het verleden: submission voor Stefan in de eerste ronde!

Door mmacentral

Spreading the MMA word in NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.