Categorieën
Boksen

Mike Tyson traint voor comeback

Een bericht wat je in 2020 niet zo snel verwacht. Maar dit jaar is alles mogelijk, zo lijkt het. Naar verluidt is Mike Tyson van plan om weer in exhibition partijen te gaan vechten voor 3 a 4 rondes.

En daar is hij voor het aan trainen:

Categorieën
Boksen

Anthony Joshua wint zwaargewicht titels boksen terug

Anthony Joshua heeft Andy Ruiz Jr verslagen in de “Battle on the Dunes”.

In een tactisch gevecht, waarin Ruiz de voormalig ongeslagen kampioen wederom tot het uiterste dreef, deed Joshua net iets meer en stelde hij hiermee zijn titels in het zwaargewicht boksen weer veilig.

In een toch wat vlakke partij was het een vrij typische “boxer versus slugger” wedstrijd. Joshua wist Ruiz goed op afstand te houden bij tijd en wijle maar Ruiz bleef goed bij en hield het midden.

Ruiz bracht Joshua in het midden van de partij even in de problemen toen hij wat vaker dichtbij wist te komen, mede doordat Joshua wat vaker de clinch op zocht.

De beweeglijkheid en techniek van Joshua waren echter genoeg; Ruiz kon het tij niet keren en verloor op een haar na zijn titels. Hiermee is het sprookje voor de underdog voorlopig weer afgelopen:

Anthony Joshua is weer zwaargewicht kampioen boksen.

Categorieën
Boksen

Anthony Joshua verliest van Andy Ruiz Jr.

Anthony Joshua, Deontay Wilder en Tyson Fury. Als je het de casual boksfan vraagt zijn dat wel zo’n beetje de beste boksers in het zwaargewicht op dit moment.

Nu niet meer. In een gevecht wat voor velen voelde als een zoethoudertje totdat Joshua eindelijk eens tegen Wilder of Fury zou gaan boksen, ging het voor de voormalige champ helemaal mis.

In de derde ronde kreeg hij de kleinere, tragere en ogenschijnlijk zwakkere Ruiz nog wel naar de grond. Maar in diezelfde ronde nog moest de over enthousiaste Joshua zelf ook op een knie toen Ruiz hem raakte met een harde rechtse.

Vanaf toen ging het bergafwaarts. Joshua probeerde Ruiz eruit te slaan met agressie en power maar de chin en hart van Ruiz zorgde ervoor dat dit averechts werkte.

Joshua ging meerdere malen neer en na de vierde keer had de scheidsrechter genoeg gezien. Ruiz met de winst op TKO in de zevende ronde; een Buster Douglas-achtige uitkomst.

Categorieën
Boksen

Mayweather – McGregor post-fight persconferentie

Check de video hieronder voor de Conor McGregor – Floyd Mayweather post fight press conference.

 

Categorieën
Boksen

Mayweather – McGregor verslag, uitslagen en play-by-play

Het zit erop, de Money Fight. Conor McGregor en Floyd Mayweather hebben samen in de ring gestaan en bepaald wie de betere bokser is.

Samenvatting
Als verwacht was Conor de aggressievere vechter en bracht hij het gevecht naar Mayweather. Conor scoort met power en drukt Mayweather in zijn achteruit. Het voetenwerk van McGregor is indrukwekkend en hij ontwijkt veel. Conor frustreert Floyd en lijkt op wonderbaarlijke wijze de betere bokser te zijn. Zeker in de eerste rondes is Conor de baas. Voor iemand die geen professionele bokser is doet Conor het boven verwachting.

Mayweather-McGregor-Conor-scoort
McGregor komt in het begin goed door en Mayweather moet bij de les blijven

Conor clincht wel veel en stoot naar het achterkant van het hoofd, de ref waarschuwt hier vaak voor. Mayweather voert het tempo steeds verder op als de rondes vorderen en Conor wordt langzaam de onderliggende partij. Conditionering geeft hier de doorslag en Floyd lijkt verrassend genoeg meer power te hebben in zijn stoten uberhaupt.

Maar Conor blijft in de partij als altijd en geeft niet op. Hij blijft stoten met volume maar de “snap” is er wel uit. Floyd blijft onverminderd snel en laat ongelooflijke conditionering zien. Zware stoten naar het lichaam halen het tempo verder uit Conor zijn spel en na de zesde ronde komt het kantelpunt.

Floyd neemt definitief over en Conor gaat in overlevingsmodus in de latere rondes. Om de wind uit de zeilen van Mayweather te halen clincht Conor buitensporig veel en wordt hierop aangesproken door de ref. Het mag allemaal niet baten en Conor ziet er zichtbaar uitgeput uit.

Mayweather-McGregor-clinch
“Dat mag dus niet Conor”

Floyd heeft Conor “on the ropes” en is de absolute baas. Als het naar een beslissing gaat zal Money de winnaar zijn. Zover komt het echter niet: Mayweather deelt zware, onverdedigde stoten uit op het gelaat van Conor en in ronde 10 redt de ref Robert Byrd Conor McGregor van een verdere afstraffing.

Floyd wint dus en heeft nu het beste ongeslagen record ooit in het boksen in handen: 50-0. Floyd geeft aan dat dit exact de game plan was: McGregor in het begin zware stoten laten uitdelen en later overnemen. Volgens McGregor was het een early stoppage en was hij slechts moe. “Let the man put me down” is zijn mening en hij geeft aan dat hij nog wel even door had gekund.

Hoe dan ook, Floyd wint en laat zien dat hij nog steeds de beste is. Wel stopt hij ermee, dit was zijn laatste boksgevecht.

Floyd-Mayweather-wint-Money-Fight
Mayweather wint ondanks de top prestatie van McGregor

Conor heeft het boven verwachting goed gedaan, beiden winnen een enorm bedrag en Conor geeft ook nog aan dat hij terug gaat naar de UFC.

Everybody wins dus! Wat een evenement.

Ronde 1
Het volkslied voor beide heren zit erop. Beide heren lopen de ring in, Conor McGregor zonder shirt en Floyd Mayweather in een of andere Ninja-achtige outfit. Vechters staan tegenover elkaar, Conor een stuk groter dan Floyd, als verwacht.

Here we go! McGregor gaat meteen voor de kill met stoten naar het lichaam en hoofd. Floyd lacht en ontwijkt veel. McGregor duidelijk de aggressor. Floyd is zijn tegenstander aan het peilen en wacht af, als altijd, loerend op de counter. McGregor houdt zijn handen achter zijn rug en daagt Mayweather uit. De MMA vechter laat verrassend goed voetenwerk zien. Mayweather beweegt voorwaarrts als vooraf aangekondigd. Gewoonlijk niet zijn stijl.

Eerste ronde zit erop. Lang niet slecht voor McGregor.

Ronde 2
McGregor weer voorwaarts, drukt Mayweather in de hoek. Mayweather blokt en ontwijkt veel. Volgens McGregor’s eigen voorspelling moet hij Floyd er deze ronde uitslaan. Daar lijkt het vooralsnog niet op maar hij laat zeer goed werk zien. Conor wordt zeker niet overklast. Moet wel een paar tikken tegen het lichaam incasseren. Verschil in grootte is duidelijk zichtbaar: Conor is een stuk zwaarder zo lijkt het.

McGregor spaart duidelijk zijn energie en scoort meer dan verwacht met zijn befaamde linkse. Iets te veel clinch en grijpwerk van McGregor. Conor wordt gewaarschuwd door de ref. Ronde zit erop en de wedstrijd gaat redelijk gelijk op. Licht voordeel voor McGregor.

Ronde 3
Mayweather weer in zijn achteruit, laat Conor scoren. McGregor wel vaak met de illegale stoot op het achterhoofd en wordt daarvoor vermaand. McGregor ziet er zeer ontspannen uit en doet het beter dan velen hadden verwacht. Mayweather deelt een paar rake tikken uit tegen het lichaam maar Conor scoort terug met jabs. Conor’s reachvoordeel speelt duideleijk een rol. Wederom de stoot tegen achterkant van het hoofd. Conor moet hiermee oppassen, kan een stoppage opleveren of puntenreductie.

Ronde 4
Patroon van de eerste rondes herhaalt zich. Conor met veel bodyshots maar krijgt nu ook tikken terug. Floyd lijkt geirriteerd door de fouls van McGregor en wordt nu aggressiever. Floyd zoekt het lichaam op maar McGregor blijft meedoen. Floyd wordt opvallend vaak geraakt en laat toch wat “ring rust” zien zo lijkt het. Mayweather wel meer aan het opwarmen en komt in zijn ritme. Indrukwekkend hoe Conor zijn voetenwerk er uit ziet, hij maakt hier goed gebruik van hoewel hij (te) vaak clincht vanuit zijn MMA instincten.

Ronde 5
Conor nu minder aggressief. Raakt nog wel vaak maar blijft tegen het achterhoofd slaan, waarschijnlijk niet expres. Mayweather gaat naar het lichaam en dit lijkt te werken. McGregor countert met jabs en hierdoor is de timing van Mayweather niet optimaal. Wat zichtbare frustratie nu maar McGregor is in het algemeen in controle van deze partij. Dat op zich is na 4 rondes al ongelooflijk. McGregor begint wat zwaarder te ademen. Floyd begint zich nu echt te irriteren aan het clinchwerk van McGregor. Floyd geeft McGregor een duw aan het einde van de ronde.

Ronde 6
Here we go. Tempo van McGregor, al dan niet bewust, flink omlaag. Clinchwerk en illegale stoten blijven doorgaan. Hier moet Conor nu echt mee op gaan passen, hij komt erachter dat boksen anders werkt. Floyd voert het tempo op, Conor krijgt nu harde klappen. Publiek gaat op de banken en Conor moet achteruit. Maar McGregor doet altijd mee, wat er ook gebeurt. Dat zie je nu ook, Conor laat vastberadenheid zien maar moet duidelijk inleveren nu. Mayweather naar het lichaam en hoofd, Conor daagt hem uit en steekt zijn tong uit! Dat maskeert niet dat hij toch moe lijkt te worden. Floyd is nog enorm fris, en dat op 40-jarige leeftijd. Beide heren dagen elkaar uit.

Ronde 7
Tweede helft van het gevecht. Mayweather met het initiatief en zoekt het lichaam op. Het lijkt dat hij Conor systematisch afbreekt maar Conor blijft komen, zijn linkerhand locked en loaded. Conor zoekt de clinch weer op maar dit mag niet van de ref. Floyd slaat zichtbaar harder, hoewel Conor natuurlijk power heeft. Niet verwacht maar is nu duidelijk zichtbaar ondanks gewichtsverschil. Conor clincht en begint nu echt tempo te verliezen. Mayweather heeft dit door en voert het tempo verder op. Conor clincht om tempo eruit te halen maar de scheids voorkomt dit. Conor rent weg en krijgt klappen. Stoot terug, maar Conor zijn mond gaat open. Deze ronde lijkt een kantelpunt en Floyd neemt over zo lijkt. Conor is duidelijk moe.

Ronde 8
Dit zijn de beslissende ronde. Floyd draait zijn rug weg maar moet dat niet doen. Conor komt terug en scoort goed met hoog-laag combinaties. Weer een clinch, ref komt er tussen. Conor iets meer energiek nu en lijkt vastbesloten en blijft goed boksen. Hij ziet er zichtbaar vermoeid uit en heeft moeite met het tempo in het boksen. Zoekt weer de clinch op maar biedt geen soelaas. Hij blijft tikken uitdelen maar de “snap” ontbreekt. Laten we niet vergeten dat hij het al beter doet dan veel wereldklasse boksers de afgelopen jaren tegen Mayweather. McGregor wisselt vaak van stance, voetenwerk blijft goed. 50-50 deze ronde.

Ronde 9
Nu komt het erop aan. Body shot door Conor, wordt gewaarschuwd door de ref. Conor raakt geirriteerd en duwt Floyd weg. Floyd blijft komen met snelheid en fitheid. Conor stoot echter terug hoewel de power van de eerste rondes ontbreekt. Floyd met de harde rechtse, Conor blijft staan. Weer een clinch, ref ertussen. Nodig voor Conor omdat hij zichtbaar moe wordt. Dit zorgt ervoor dat hij klappen krijgt. Klasse van Floyd Mayweather komt nu naar voren. Body, head, links, rechts boven, onder. Stoten komen van alle kanten maar Conor blijft staan. Harde rechtse, Conor clincht. Conor wordt nu overklast maar staat nog steeds. Benen nu spaghetti van conor maar nog steeds in the fight. Floyd ramt erop los.

Ronde 10
Laatste rondes komen eraan, Conor heeft weer wat energie. Floyd verkleint de afstand en zit nog op 100 procent energie. Nu komt het erop aan. Overlevingsmodus voor Conor, Floyd probeert hem naar het canvas te krijgen. Duurt niet lang meer nu. Afgelopen! De ref met de stoppage.

Floyd Mayweather wint de Money Fight op TKO.

Photo credit: Mark J. Rebilas, Joe Camporeale

Categorieën
Boksen UFC

Mayweather – McGregor: voorspellingen van de pro’s

Naast dat ik en vele andere MMA fans een mening over The Money Fight hebben en gedachten hebben over wie er gaat winnen, hebben de echte deskundigen – de pro’s – die natuurlijk ook. Hieronder een greep!

“There’s always a possibility when you have punching power like Conor McGregor but we don’t know how that left-hand will land when he has boxing gloves on. Floyd Mayweather doesn’t think offensively, he thinks defensively and McGregor is the opposite. Mayweather is the best the world, so there are going to be traps that McGregor will need to avoid. The Irishman needs to use a lot of feigns so he can draw those attacks out of Mayweather before he falls for them. It’s the element of unpredictability that McGregor brings to the table that intrigues me most. That’s what makes this fight so interesting”.
Dan Hardy, UFC welterweight and commentator

“I’m not saying it’s a mismatch because Conor is an amazing fighter but Floyd is 49-0 and Conor has never boxed before. Conor doesn’t move like a boxer though. His unorthodox style might well be his biggest advantage in this fight.”
Michael Bisping, UFC middleweight champion

“I think it will be an awesome fight. Anything can happen. I think Conor can win within the first three rounds maybe. I think he can beat Mayweather”.
Amanda Nunes, UFC women’s bantamweight champion

“Of course, Mayweather is one of the greatest athletes and he is one of the best boxers of all time but Conor’s mental game is on a different level. He can win. King Conor”.
Joanna Jedrzejczyk, UFC women’s strawweight champion

“I think you can tell that the fans are more on McGregor’s side. I think Mayweather has something unlikable about him but he is a formidable boxer, with a great record and I’m looking forward to the fight. I’m a UFC fighter so of course I’m going for Conor. It would be awesome if he could cause an upset.
Alistair Overeem, #1 UFC heavyweight

“Mayweather wins for sure. I think in the fight Mayweather will play with Conor. I don’t see Conor landing a single punch”.
Fabricio Werdum, #2 UFC heavyweight

“I think that a lot of boxing fans are looking at Conor like he has never boxed and they are writing him off like he has never boxed. He can box though, so he understands boxing. His chance will be in the first four rounds and I think that Conor can put Floyd away and land a punch. If it goes past the fourth round and gets into the fifth, sixth, seventh and it becomes a technical boxing match, I think it could look one sided and Floyd could win by TKO. Anything before that, though, is Conor’s time”.
Eddie Alvarez, #3 UFC lightweight

“I think that Floyd is not just a better boxer but a smarter fighter, a championship level fighter. He is the better boxer but sometimes being better just isn’t enough because Conor will hit him with some unpredictable shots. Floyd has never fought a fighter like Conor or someone with that type of movement. Floyd is preparing well though and with the right game plan, comes the victory”.
Kevin Lee, #7 UFC lightweight

“Conor has got the ability to surprise a lot of people. He is fighting Floyd Mayweather though, who is the best of the best. Defensively, I think Mayweather can slow the fight down. He can make it a decision, avoid getting hit and make it look easy. I think that’s probably how it will go.”
Al Iaquinta, #11 UFC lightweight

“I’m obviously with Conor. His style is completely different to what Mayweather has ever faced and it will be a big problem for him. I’m looking forward to seeing Conor landing that left hand. It will be sooner rather than later – within the first three rounds”.
Gunnar Nelson, #11 UFC welterweight

“I think Conor’s only real chance could be his unpredictability. Mayweather has struggled with more awkward opponents so if Conor can bring a more awkward style to the table, that maybe Mayweather hasn’t seen, and maintain that for 12 rounds, that would be his only glimmer of hope for me”.
Joe Duffy, UFC lightweight

“I think McGregor will get inside Mayweather’s head and he is going to shock the world. I think he is going to knock him out early. I wouldn’t be surprised though if it goes the full distance and Mayweather wins. My prediction is McGregor to win via TKO”.
Stevie Ray, UFC lightweight

“Originally, I thought Mayweather was going to destroy him. He is an untouched boxer and is 49-0. One of the best boxers ever. The more I watch McGregor, though, he draws you in and makes you believe he has that ability, so my opinion has changed. I think the fight will be 100 miles an hour from the first bell and McGregor will get the victory”.
Paul Craig, UFC light heavyweight

I think it’s good for MMA fighters, especially if Conor can go in there – win lose or draw – and put on a show. If he wins then MMA is going to be sitting on a crown and Conor will be the king. You have to give the advantage to Floyd because of his boxing experience but I’m rooting for McGregor. If I had to bet I would say it will be a decision for Mayweather but I’m hoping Conor wins”.
Paul Felder, UFC lightweight

“Mayweather is the better boxer but McGregor has the reach, he is younger, hungrier and he is a southpaw. There are lot of if’s and but’s, but one punch from McGregor can be enough to end the fight”.
Emil Meek, UFC welterweight

Categorieën
Boksen

Conor McGregor vs Floyd Mayweather weigh-ins: Conor en Floyd on point

Gisteren vond het zoveelste spektakel plaats in de Conor McGregor – Floyd Mayweather rollercoaster: de weighins. Normaal gesproken een formaliteit vóór een gevecht maar aangezien dit de Money Fight is ging dit weer gepaard met toeters en bellen.

Het belangrijkste eerst: beide vechters zijn op gewicht en tenzij één van beiden over een kaassoufflé uitglijd of niet oplet bij het oversteken hebben we vannacht om 05.00 gewoon “The Fight of the Century” waar we naar kunnen kijken. Officiele cijfers:

Conor McGregor: 153 pond
Floyd Mayweather: 149.5 pond

Conor is dus duidelijk een paar pondjes zwaarder en dat zal op Fight Night dankzij de magie van weight cutting alleen nog maar meer zijn. Een voordeel voor McGregor dus; maar hoe groot gaan we nog zien.

Verder deden de beide heren nog stoer / irritant tegen elkaar. Kijken maar!

 

Categorieën
Boksen UFC

Mayweather – McGregor: laatste press conference

Eindelijk, EINDELIJK komt er binnenkort een einde aan al het geouwehoer en gaan Conor McGregor en Floyd Mayweather doen waar wij als vechtsportfans allemaal het meest van houden: vechten!

Morgen, in de nacht van zaterdag op zondag om 05.30 gaat het gebeuren. Zorg wel dat je weet waar en hoe je het kan zien!

Vóórdat het zo ver is en The Notorious en Money voor The Money Belt gaan vechten, hebben we nog één laatste ronde waarin er enkel gepraat gaat worden en Floyd en Conor stoer tegenover elkaar gaan staan.

Bekijk de video hieronder!

 

Categorieën
Boksen

Mayweather vs McGregor: hoe te zien en waar te kijken

Voor de duidelijkheid nog even. Over niet al te lang gaat het gebeuren, dus zorg dat je op de juiste zender op de juiste tijd afstemt voor de bokswedstrijd van de eeuw, The Money Fight: UFC superster Conor McGregor tegen bokslegende Floyd Mayweather. Dit is wat je moet weten om de wedstrijd te zien die de koning van het boksen gaat bepalen:

  1. Wanneer gaat het gebeuren: De card begint om 03.00 Nederlandse tijd in de nacht van 26 augustus op 27 augustus. Mayweather – McGregor zelf zal starten rond 05:00 – 05:30.
  2. Waar: op FOX Sports 2 en 4 als je een abonnement hebt.
  3. Hoe verder: ook los te bestellen als pay per view als je géén FOX abonnement hebt.
  4. Wat kost dat: € 7,95.

Op de website van FOX Sports vind je meer informatie!

Niet in staat om te kijken maar je wilt het spektakel wel live volgen?

Check dan hier de live uitslagen, resultaten en play-by-play!

Update na de wedstrijd : ondertussen zweven er vele streams en samenvattingen rond, waaronder op YouTube. Daarnaast zendt FOX ook nog de hele dag herhaling uit op FOX Sports. 

Categorieën
Boksen MMA nieuws

Conor McGregor heeft al gewonnen

Met het aftellen naar The Money Fight aanstaande zaterdag zwelt de reuring rond de bokspartij tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather weer aan. We hebben de “World Tour” gehad, het gedoe rond trainingspartner van Conor Paulie Malignaggi, de vreemde reclames waar Conor in zit, de handschoenen affaire en ga zo maar door.

Wat vooral hierin opvalt is dat het veelal over Conor McGregor gaat. The Notorious bepaalt en domineert en doet dat al vóór het gevecht. Of eigenlijk is “buiten het gevecht” beter gezegd, want het maakt niet uit wat er op sportief gebied gaat gebeuren.

McGregor-handschoenen
Conor domineert de headlines

Conor McGregor komt namelijk sowieso als winnaar uit de bus. Het feit dat hij zich in een boks partij met Mayweather heeft weten te lullen is daar bewijs van. Want dat Floyd Mayweather beter kan boksen is evident. Daar doet de zelfmarketing en arrogante pre-fight promotie van Conor niks aan af. In de vechtsport kan alles gebeuren maar het moet raar lopen wil Conor McGregor, met al zijn MMA skills maar nul bokservaring, van Floyd Mayweather – pound for pound waarschijnlijk de beste ooit – winnen. Dat zie je ook terug aan de winst die je krijgt als je op Conor wed bij de wedkantoren: die is enorm en dat is simpelweg vanwege de kleine kans op winst voor McGregor.

Maar dat is niet van belang. Sportief gezien is het namelijk win-win voor Conor. Wint hij, dan doet hij (weer) het onmogelijke. Bij verlies is het de verwachte uitkomst en is het niks minder dan wat van Floyd verwacht wordt – ook al is hij meer dan 10 jaar ouder, kleiner en lichter.

Financieel gezien geldt hetzelfde. Het is zeer waarschijnlijk dat Conor op basis van UFC verdiensten alleen al “binnen” is, maar dat wordt nu nog even met factor 100 uitvergroot. Met een geprojecteerde beloning van 100 miljoen dollar zal hij de rest van zijn leven geen poot meer hoeven uitsteken.

Conor_McGregor_Floyd_Mayweather_WorldTour_part4
Het feit dat de match gemaakt is, is al een wonder op zichzelf

Op gebied van zelfpromotie en marketing kent The Money Fight ook enkel positieve uitkomsten voor McGregor. Al verliest hij kansloos in de eerste ronde, hij heeft hierna nog steeds opties in de bokswereld. Gezien de ruzie met Paulie Malignaggi en het feit dat hij hem ogenschijnlijk al de baas kon in een (deel van) een sparringsessie, staat dat “verhaal” al klaar. In het MMA heeft hij natuurlijk zijn lightweight belt nog die hij vroeg of laat zal moeten verdedigen.

Sportief, financieel en promotietechnisch dus een droomscenario voor McGregor. De matchmaking slaat hier helemaal nergens op en op boksgebied verdient Conor het niet om in de buurt van Floyd Mayweather te komen.

Maar het feit dat het gebeurt is misschien wel het grootste verhaal in de vechtsport ooit. Zaterdag gaan we zien of het onmogelijke wederom kan gebeuren.