MMA scholen in Nederland

Heb je de beslissing gemaakt om te trainen, dan is het wel zo handig om te weten waar je dit dan precies moet doen. Of je nu een recreant bent of de volgende Alistair Overeem wil worden: hieronder vind je een lijst per plaats van alle MMA scholen in Nederland en omgeving. Dit hoeven niet per se uitsluitend MMA scholen te zijn, maar het kunnen ook scholen zijn die gespecialiseerd zijn in een discipline of onderdeel van MMA. Denk hierbij aan worstelen, kickboksen, boksen, Muay Thai en Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ). Heb je toevoegingen? Neem contact op!

MMA-school-Nederland
Een typische MMA school (niet per sé in Nederland)

MMA scholen in Alkmaar

Gym Alkmaar: www.gymalkmaar.nl
Een all-round gym waar je kan fitnessen, maar waar ook boksles, kickboksles en zaktraining wordt gegeven. Daarnaast zijn er ook kickbokslessen inclusief sparren en bagwork. Je kan er als beginner instappen maar ook als gevorderde trainen.

MMA scholen in Amsterdam
Klik op de link hierboven en je vindt alle MMA scholen die er in de regio Amsterdam te vinden zijn. Inclusief uitgebreide beschrijvingen en info.

MMA scholen in Apeldoorn

Bora Gym: www.boragym.nl
Wordt gerund door Bora Egemen, die 15 jaar ervaring in het kickboksen heeft. Is daarnaast gediplomeerd internationaal scheidsrechter dus heeft zijn schare partijen wel gezien. Richt zich voornamelijk op kickboksen. Je kan terecht als recreant, maar ook als je wedstrijdvechter wil worden.

MMA scholen in Almelo
Scorpio Gym: www.scorpiogym.nl
All-round MMA school onder leiding van Chico Martinez.

MMA scholen in Arnhem

Bully’s Gym: www.bullysgym.nl
Hier kan je terecht voor lessen in Kickboksen (ook specifiek voor dames), Boksen, MMA, Grappling, Bag- en Padwork en wat zij noemen Close Quarter Combat (zelfverdediging).

MMA scholen in Bergen op Zoom

MMA Schouteren: www.mmaschouteren.com
Hier word les gegeven in MMA, Kickboksen, Braziliaans Jiu-Jitsu, Grappling en Capoeira.

MMA scholen in Best

Sandokan: www.sandokan-judo-best.nl
De website is een reisje terug in de tijd maar de sportschool zelf zeker niet. Specifiek gericht op Judo.

MMA scholen in Beusichem

Vechtsportcentrum Wout Kist: www.vechtsportcentrum.nl
Een allround vechtsportschool waar je terecht kan voor lessen in MMA, Grappling, Kickboksen, Boksen, zaktraining en veel meer. Ook geschikt voor jeugd en veteranen.

MMA scholen in Beverwijk

Top Team Beverwijk: www.topteambeverwijk.nl
Top Team Beverwijk zit in Fitnesscentrum De Meer. Kickboksen, boksen, zaktraining en natuurlijk MMA zijn beschikbaar om te volgen. Een van de bekendste vechtsportscholen in Nederland, waar onder anderen Dick Vrij les heeft gegeven.

MMA scholen in Breda

Sportcentrum van Asdonck: www.asdonck.nl
Ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Naast MMA training, Kickboksen, Kickfun en Fitness kan je er ook terecht voor seminars en mentale training.

MMA scholen in Delft

Wing Chun Delft: www.vechtsportschooldelft.nl
Zoals de naam al zegt voornamelijk een sportschool gespecialiseerd in Wing Chun (één van de weinigen in Nederland). Daarnaast wordt er ook MMA training gegeven, maar vanuit de Wing Chun gedachte. Ze geloven in een straatgevecht situatie dat je het gevecht zo snel mogelijk staande moet krijgen, en hier word je dan ook in getraind.

MMA scholen in Den Bosch

Fujiyama Gym: www.fujiyamagym.nl
Sportschool waar je zowel als beginner als gevorderde kan trainen in (voornamelijk) Kickboksen, Boksen, Kickfun, Krav Maga en MMA.

Lingho Gym: www.linghogym.nl
Kickboks- en Thaiboksschool onder leiding van John de Ling. Onder andere Andy Souwer heeft hier getraind.

MMA scholen in Den Helder

Sportingclub Theo Komen: www.theokomen.nl
Sportschool waar je terecht kan voor lessen in Aikido, Pencak Silat, Karate, Kickboksen en MMA. Daarnaast kan je ook gewoon fitnessen en groepslessn volgen.

MMA scholen in Deventer

Tatsujin: www.tatsujindojo.nl
De vestiging in Deventer van Tatsujin. Net zoals in Amsterdam een all-round MMA school gericht op de Shooto stijl van vechten.

MMA scholen in Dordrecht

Retzef: www.retzef.nl
All-round MMA school onder leiding van Timo Hennekes. Tevens gespecialiseerd in weerbaarheidstrainingen.

MMA scholen in Enschede

Angelo Gym: www.angelogym.nl
Opgericht door Angelo Meola, organisator van Rings in Enschede. Niet alleen kan je terecht voor training op het gebied van Kickboksen, MMA, en grappling; ook worden hiervoor bedrijfstrainingen en seminars gegeven.

MMA scholen in Ede

Budo Academy Ede: www.yoseikan.nl
Meer gericht op budosporten als Jiu-Jitsu, Aikido en Karate. Je kan er echter ook gewoon terecht voor grappling / BJJ, MMA all-round training en kickboksen.

MMA scholen in Eindhoven

Sportschool Verhoeven: http://www.sportschoolverhoeven.nl/
Sportschool opgericht door Mickel Verhoeven die zijn achtergrond in het judo heeft. Van origine een budoschool maar ook gespecialiseerd in MMA lessen en Pancrase, onder anderen.

Sportcentrum Sportvision: www.sportvision.nu
Ook een allround sportschool waar je gewoon kan fitnessen maar ook kan trainen in Boksen, BJJ, Thai- en Kickboksen en MMA / Pancrase.

MMA scholen in Emmeloord

Basic Fitnessclub http://www.basic-fitnessclub.nl/
All-round school waar zich ook wedstrijdvechters bevinden. Een proefles is er gratis.

MMA scholen in Geldermalsen

Free Fight Club Beesd: www.freefightclub.nl
Dedicated MMA school. Je kan er ook terecht voor zaktraining.

MMA scholen in Gemert

Sportschool Don’t Quit: https://www.facebook.com/Sportschool-Dont-Quit-Gemert-949843421737800/?fref=ts

Kickboksen, specifieke grappling training (inclusief wedstrijden) en all-round MMA training.

MMA scholen in Groningen

In het noorden van Nederland zijn de MMA scholen wat dunner gezaaid. Toch kun je ook hier terecht voor MMA training.

Renshu Fights: http://www.renshu-fights.nl/
Allround MMA school. Wil je beginnen met MMA en je woont in Groningen, dan is dit een goede plek. Je kan terecht voor allround MMA training, Grappling en Kickboksen. Zij hebben ook een locatie in Haren, waar de nadruk ligt op Kickboksen. In Groningen ligt de nadruk echter op het MMA.

Stichting Vechtsporten Groningen: http://www.kickboxinggroningen.nl/
All-round vechtsportschool in Groningen. Je kunt hier terecht voor specifieke kickbokstraining, Krav Maga en all-round MMA trainingen.

MMA scholen in Haarlem

Gym Haarlem: www.gymhaarlem.nl
Naast specifieke kicbokslessen en bokslessen kan je hier ook specifieke MMA lessen volgen. Voormalig wedstrijdvechter Ridouan el Assrouti is de oprichter en één van de trainers hier.

MMA scholen in Heerlen

Sport en Opleidingsinstituut Kam Lung: www.kamlung.nl
Zeer brede en all-round sportschool. Heeft zijn roots in traditionele martial arts, maar je kan er tegenwoordig terecht voor: all-round MMA training, Total Body Workout (meer gericht op fitness) Bootcamp en Survival Runs. Zelfs lifestyle coaching kan hier! Zeker interessant als je hier in de buurt bent / woont. Ook zelfverdedigingslessen en seminars worden hier georganiseerd. Zeer complete school. Tevens vestigingen in Rotterdam en Lelystad.

MMA scholen in Heerlerheide

Team Thriving: www.teamthriving.nl
Een jonge sportschool M.M.A. & Kickboksen, Personal Training, Coaching en Sportadvies. Onder leiding van coach Ben Boekee, wie zelf een record van 13-1 heeft in MMA. Meerdere wedstrijdvechters trainen bij Team Thriving.

MMA scholen in Helmond

Hoyer’s Gym: www.loehoyer.com
Brede MMA school, waar ook events plaatsvinden (!). Je kan er terecht voor: MMA allround training, Kickboksen en Boksen maar ook meer traditionele vechtsporten als Sanda en Wushu.

MMA scholen in Leiden

Roots MMA: http://www.rootsmmaleiden.nl/
All-rounds MMA school waar je ook terecht kan voor BJJ lessen. Aparte trainingen voor dames en heren.

MMA scholen in Nijmegen

Perry Ubeda: www.perryubeda.nl
Wie kent hem niet! Legende Perry Ubeda heeft niet zozeer een MMA school in letterlijke zin des woords, maar is wel gehuisvest in Nijmegen. Hier kun je les krijgen in: Boksen en Kickboksen, Weerbaarheidstraining in de breedste zin des woords en nog veel meer.

MMA scholen in Oss

Van Buel Sports: www.vanbuelsports.nl
Een fitness-school in Oss waar je ook terecht kan voor: Judo (ook voor de kleintjes), Taekwondo en Brazilian Jiu Jitsu.

MMA scholen in Roermond

Lumpini Gym: www.lumpinigym.com
All-round vechtsportschool met een specialisatie in BJJ en Muay Thai. Ook bekend als Gracie Barra Roermond.

MMA scholen in Rotterdam

Team Furious: www.teamfurious.nl
All-round vechtsportschool in Rotterdam. Je kan er trainen in MMA, Boksen, Thaiboksen, Worstelen, BJJ en nog veel meer. Brede MMA school waar ook vele wedstrijdvechters trainen.

MMA scholen in Sneek

Gym de Leeuw: gymdeleeuw.nl
Breed georiënteerde school waar je terecht kan voor MMA, kickboksen en zelfs Eskrima. Rijkserkend.

MMA scholen in Tiel

Sport & Fitness Bushido: www.sportschoolbushido.nl
All-round sportschool waar je terecht kan voor kickbokstraining, zaktraining en MMA maar ook budosporten als Aikido, Judo en Karate. Daarnaast ook een fitnesscentrum waar je vrij kan fitnessen maar ook groepslessen kan volgen als BodyShape.

MMA scholen in Tilburg

La Sala: www.lasala.nl
Allround Fitness- en MMAschool met hun eigen concept. De lessen die hier gegeven worden vallen onder de zogenaamde I-Fight noemer. Je kan er terecht voor: allround MMA training, BJJ training, Taekwondo, Muay Thai en (Kyokushin) Karate.

MMA scholen in Wormer

Nu nog gevestigd in Wormer, maar staan op de rol om binnenkort te gaan verhuizen naar Krommenie. MMA school van oldschool MMA vechter Bob Schrijber. In hun sports academy kun je terecht voor Muay Thai (ook voor kids), Zaktraining, MMA training en Conditie training. Er is ook een Muay Thai class voor beginners. Naast Bob zelf geeft ook Irma Verhoeff hier les. Uiteraard vele wedstrijdvechters ook in de stal, waaronder natuurlijk Stefan Struve.

52 reacties op “MMA scholen in Nederland”

Osu,

Allround MMA aangesloten bij IBK van Jon Bluming in Nederland.
Leuke gezellige sfeer en er wordt goed getraind. Jeugd en volwassenen kunnen
bij ons terecht.

Osu Sensei Timo Hennekes

Allround MMA te Dordrecht aangesloten bij IBK van Jon Bluming in Nederland.
Leuke gezellige sfeer en er wordt goed getraind. Jeugd en volwassenen kunnen
bij ons terecht.

Osu Sensei Timo Hennekes

Train in Groningen bij Stichting vechtsporten Groningen hier kan je Kickboksen, MMA en Krav Maga beoefenen.
Denk dat dit een goede toevoeging aan jullie lijst kan zijn.

Groeten,

Donald

Hoi Lucas, je zou het kunnen proberen bij BodyStyle Venlo. Daar worden lessen gegeven in BJJ en MMA in het algemeen.

Team Thriving is een jonge onderneming gespecialiseerd in M.M.A. & Kickboksen, Personal Training, Coaching en Sportadvies. De onderneming in het transparante nieuwbouw pand midden in het centrum van Heerlerheide wordt geleid door Ben Boekee.
De onderneming is ontstaan doordat Ben meer persoonlijke en kwalitatieve aandacht aan sporters wil geven dan gebruikelijk is in de commerciële beweging- en vechtsportcentra. Ben streeft met zijn aanpak naar blijvende gedragsverandering van sporters op weg naar een gezonde levensstijl door persoonsgerichte coaching en training. Iedereen heeft baat bij een goede levensstijl en beweging. Daarnaast is het mogelijk om groepslessen M.M.A. en kickboksen te volgen.

Ben Boekee heeft een pro record van 13-1.

Arne Boekee heeft een pro record van 4-0

Verder beschikt de sportschool over veel talenten met verschillende titels in bezit.

Hoi allen!

Ik wou ook nog even VIGHTCLUB (www.vightclub.com) aan het lijstje toevoegen. Geen sportschool, maar een platform waarbij je met 1 abonnement toegang krijgt tot meerdere vechtsportscholen in Amsterdam. Waaronder:

Amsterdam Training Center (MMA)
Vos Gym (Kickboksen, Conditietraining, MMA, BJJ, Grappling, Boksen)
Sportcentrum Kops (Worstelen, Conditietraining, Grappling, Boksen)
Martial Arts Academy Amsterdam (MMA, BJJ)
A.A.C. Hercules (Worstelen)

Bij ons in Emmeloord kun je sinds een jaar terecht bij Basic Fitnessclub; http://www.basic-fitnessclub.nl/
voor mma lessen op ma-di-do en vr. Onze leden hebben al aan een aantal toernooien meegedaan en daarbij ook al een aantal medailles gewonnen. Een proefles is gratis! Kom een keer langs en doe mee.

Beste beheerder zou je ons aan de lijst toe willen voegen?

Bij voorbaat dank,

Pim van den Berg

Hoi Steven, je kan het bij Seconds Out proberen, zij zitten in Almere-Buiten. http://www.secoundsout.nl. Ik ken hen persoonlijk verder niet, maar de training hier lijkt voornamelijk gericht op beginners. Of dat dan ook voor jeugd geldt, zou je even moeten navragen daar.

Bij Victory Fight Academy (VFA) is het mogelijk om verschillende vechtsportstijlen te
beoefenen. De stijlen die hier gegeven worden zijn MMA (Mixed Martial Arts),
freestyle Worstelen, Grappling en Kickboksen. Daarnaast is het mogelijk om
Crossfit te beoefenen. Bij ons mag altijd een week gratis meetrainen.

Hoi, ik woon zelf in Elburg hier in de buurt zit niet echt mma dichtsbijzijnde is zwolle/Harderwijk. Ik zit in mijn examenjaar en wil graag carriere gaan maken in de mma-wereld. Na mijn examen wil ik gaan studeren in groningen maar in de beschrijving van renshufights zie ik dat het niet echt een hele goede gym is waar ik een goed begin kan maken voor mijn mm-carriere. Ik zit er misschien ook aan te denken om een tussenjaar te doen en me dan vol op mma te focussen. Naar welke gym zou ik dan het beste kunnen gaan?

Alvast bedankt!

Hoi Nick,

Dat ligt er volledig aan in hoeverre afstand een issue voor je is. Als we er even van uitgaan dat dit geen issue is, dan zijn de bekendste scholen natuurlijk Mike’s Gym (wel meer op kickboksen toegespitst, maar o.a. ook Melvin Manhoef traint daar / heeft daar getraind). Verder hebben we nog sportschool Kops die meer gespecialiseerd zijn in het worstelen. Daarnaast zou ik aanraden bij Vos Gym te gaan kijken en R-Grip, de sportschool waar onder andere Marloes Coenen les geeft.

Hoi Christiaan, voor zover ik weet in Wolvega zelf niet. In Heerenveen echter wel bij Complxx. Zij gevel wel aan dat hun MMA lessen voor meer gevorderden zijn, maar een kijkje nemen zou geen kwijt kunnen denk ik.

Hoi Youri,

Ik zou eens een kijkje nemen bij Bora Gym (zie bovenaan deze pagina). Je kan terecht als recreant maar ook als wedstrijdvechter.
Good luck!

Anas, zeker wel! Weet niet of er specifieke scholen zijn waarbij je enkel kan worstelen, maar bij de meeste MMA scholen worden in mijn ervaring ook specifieke worstel lessen gegeven. Ik zou vantevoreb altijd even informeren. Ik heb zelf bijvoorbeeld getraind bij een school waarbij de nadruk meer op het kickboksen lag, iedere trainer zal zijn eigen voorkeur en nuances hebben. Succes!

Hallo. Ik wil graag aan mijn mma carrière werken. Ben al paar jaar aan het trainen bij een school en coach geeft aan dat ik goed ben maar er wordt maar geen wedstrijd geregeld. Wil er vol voor gaan. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik wedstrijden kan doen. Afstand is geen issue. Wil er full time mee bezig zijn om een proffesionele carrière ervan te maken. Wie heeft er tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.